Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2015
  Verslagen 2014
  Verslagen 2013
      Lenterit
      Oranjerit
      Pinksterrit
      Rondje Achterveld
      Wijnrit
      Snertrit
  Verslagen 2012
  Verslagen 2011
  Verslagen 2006 - 2010
  Verslagen 1998 - 2005

Verslag Rondje Achterveld 2013
 

uitzetter:     Joop van der Gronden uit Renkum
controleurs: Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
8 september 2013

Download routebeschrijving en uitleg:
 Rit  Uitleg


Hallo mede puzzelaars en andere belangstellenden,

Graag willen wij voldoen aan de vraag om een ritverslag te schrijven over hoe wij de rit Rondje Achterveld beleefd hebben na een periode van rust.

2 Na verkeersbord aanduidende gesloten voor voetgangers asfaltweg L
Na de start bij de blauwe vlag rechtsaf en gelijk geconfronteerd met de eerste opdracht. Echter de weg links begon niet als asfaltweg maar als klinkerweg, dus de 1e twijfel was geboren. Geholpen door het ritpijlbordje AMBC toch linksaf gegaan en nietsvermoedend bij de boom een stempeltje gehaald bij de RC: FOUT natuurlijk, want het ritpijlbordje geeft dus aan dat de weg naar links doorloopt en dat het bord gesloten voor voetgangers dus ook hier nog steeds geldig is en we dus niet mochten stempelen, omdat je er niet mocht lopen! Lekker begin dus, de 1e strafpunten waren binnen.
 

 


5 Voor weg zonder snelheidsbeperking R
De volgende opdracht was eigenlijk simpel: iedere weg in Nederland heeft een maximum snelheid, dus doorrijden naar de opvanger en de letter A onderweg genoteerd.

7 Na 4 bushalteborden L
Na 4 bushalteborden links was voor ons bushalteborden tellen, de letter B opgehaald en daar gekeerd om vervolgens rechtsaf te gaan (niet aan gedacht dat de opdracht aangaf dat je de 4 bushalteborden in 1 keer moest zien, dus stomtoevallig goede letter gehaald).

8 Als u denkt dat een bruine beer hoger kan springen dan een lantaarnpaal dan gaat u 1e weg L. Als u denkt dat dit niet het geval is gaat u 2e weg L
Ik weet niet of een bruine beer echt springen kan, maar het hupje dat hij vast wel kan maken is nog altijd hoger dan een lantaarnpaal kan springen, want die springen dus niet en was de opdracht voor ons dus gelijk uitvoerbaar en gelijk naar links. De goede letter C genoteerd en onze weg vervolgd naar de volgende opdracht.

9 Na oneindige lijn asfaltweg R (MUG)
We wisten dat een oneindige lijn geen begin en eindpunt had, dus zoeken maar. Daarbij de rode lijn op het verkeersbord over het hoofd gezien, dus niet rechtsaf gegaan maar de weg vervolgd en de verkeerde letter E genoteerd: 2e fout dus!
 


11 Na RC R

Bij de volgende routecontrole niets verkeerds aangetroffen, dus gewoon rechtsaf gegaan en de letter O opgeschreven.

14 Na RC, voor "WW" L
De tekst WW moesten we letterlijk op een bord zien staan, want het stond tussen aanhalingstekens en dus niet het ANWB richtingsbord aangehouden, maar doorgereden naar de volgende opvanger en de letter Z genoteerd.
 


15 Bij eenrichtingsweg L (ritpijl nabij Moespot negeren) (Bord eigen weg als niet aanwezig beschouwen)

Het bord eenrichtingsweg hadden we gevonden en net toen we linksaf wilden gaan, zagen we rechts onderaan de weg een bord autoweg staan. De weg had nu dus 2 karakters en mochten we niet meer meetellen, dus doorgereden naar de volgende opvanger en onderweg de letter H genoteerd.

18 Na brug, "25" en paardebloemen L
De brug en 25 waren geen probleem, maar het woordenboek gaf toch echt aan dat het paardeN!-bloemen moesten zijn, dus opdracht genegeerd en doorgereden naar de volgende opdracht.

19 Voor A.N.W.B. wegwijzer R
In deze opdracht waren we al zo vaak ingestonken, dat we er nu eindelijk niet meer intrapten! De A.N.W.B. is een afkorting die niet in het reglement voorkomt en dus niet gebruikt mag worden, dus opdracht genegeerd en de letter K genoteerd.
 


22 Na brug over de autosnelweg viersprong R
De brug over de autosnelweg had niet het karakter van een brug volgens het reglement, dus reden wij op de viersprong rechtdoor en hebben de opvanger M opgehaald. Onze redenatie was dus een andere dan die van de uitzetter, dat de weg onder het viaduct niet op onze bereden route uitmondt, maar uiteindelijk hebben we toch de goede beslissing genomen.
 


24 Na pluviometer R

Bij deze opdracht kwam er een beetje geluk om de hoek kijken, want net toen wij de bocht om kwamen rijden, stopte een andere puzzelaar bij de struiken waar de regenmeter in opgehangen was, dus deze was door ons niet meer te missen en zoals de opdracht aangaf na de meter R gegaan en de letters O en Y genoteerd.

26 Einde weg R
Op de rotonde de letter P genoteerd en vervolgens getwijfeld om er nog een rondje aan vast te plakken: FOUT dus, want bij twijfel moet je het zeker doen dus de fout ingegaan en maar 1x de rotonde gereden en 1x de letter P genoteerd: 3e FOUT dus.

29 Na "ELLEBOOGWEG" en zomerkoninkje L
De Elleboogweg was als tekst te vinden dus dat klopte, echter de foto van de vogel was van een winterkoninkje blijkens de tekst, dus dit strookte niet met de opdracht. Volgens ons moest een zomerkoninkje een aardbei zijn en dus gezocht rond de boom naar een aardbei. Hierbij echter niet op het hek van het weiland gekeken waar ze bevestigd zouden zijn, dus opdracht gemist en doorgereden naar de volgende opvanger en de foute letter T en L genoteerd: 4e FOUT dus!
 


30 Na "AMBC" en mol L (VADNA)
Het routebordje AMBC was niet te missen, maar het direct daarachter geplaatste bordje van een mol wel. Daar we deze truc ondertussen ook wel kennen, hier dus wel het bordje van de mol gezien en hierna naar de 1e weg L gegaan. Echter deze weg was aangeduid als doodlopende weg, dus negeerden wij deze weg en zijn we rechtdoor gereden naar de volgende opvanger. STOM natuurlijk, want er stond duidelijk in de opdracht VADNA, dus we hadden het bord doodlopende weg mogen negeren en wel linksaf mogen gaan om de goede letter Q op te halen; 5e FOUT dus.
 

 


31 Na viaduct, aardappels en uien eenrichtingsweg R

Na het viaduct kwamen we bij een bedrijf langs met een mooi uithangbord Aardappels & Uien, echter er was geen aardappel of ui te zien. Bij het passeren van het hekwerk langs het bedrijf zagen we dat tussen de bladeren een aardappel en een ui waren opgehangen. De opdracht gaf echter aan dat er meerdere aardappelen en uien aanwezig moesten zijn en die zagen we niet, dus opdracht genegeerd en doorgereden naar de volgende opvanger.

34 Viersprong R
Op de viersprong was duidelijk dat je inderdaad naar rechts kon, waarbij je dan bij garageboxen en een woonerf uit kwam. Bij het passeren van de boom op de hoek zagen we een routecontrolebordje met de letter B achter de boom en hebben we deze genoteerd.
 


35 Ri RC "23" rijden
Ri RC "23" rijden was een makkie: het RC bord stond links van de weg en konden we dus niet als oriŽnteringspunt gebruiken en de Ri is een afkorting die niet gebruikt mocht worden. Doorgereden dus naar de stempelcontrole en doorgegaan met de volgende opdracht.

40 Na spoorwegoverweg R
Na een aantal rotondes gereden te hebben, kwamen we bij een spoorwegovergang. De opdracht gaf aan dat na de spoorwegoverweg er R gegaan moest worden, maar omdat we in de gaten hadden dat het woord spoorwegoverweg tekstueel niet klopte, negeerden wij de opdracht en zijn we doorgereden naar de volgende opvanger en noteerden wij de letter U.
 


44 Einde weg R
De weg liep hier voor het oog naar rechts, echter rechtdoor rijden was wel mogelijk dus niet met de weg "meegereden" maar rechtdoor naar het einde van de weg gezocht en ja hoor … daar stond tussen 2 geparkeerde vrachtauto's rechts van de weg een opvanger, letter W, die ons liet keren en naar het goede einde van de weg liet rijden. Onderweg ook nog de letter N meegenomen.

45 Na klinket asfaltweg R
Ook hier gaf het woordenboek weer uitkomst, een klinket is een klein mansdeurtje in een grote deur en die zagen wij inderdaad bij het passeren aan onze rechterhand. Dus gewoon rechtsaf gegaan naar de volgende opdracht.

50 Na goed gekeurde auto, bij rotonde asfaltweg R
Na weer een aantal rotondes gereden te hebben, kwamen we bij de volgende opdracht. De auto op de foto was goedgekeurd voor de sloop, dus acceptabel en op de volgende rotonde de eerste de beste mogelijkheid rechts gegaan naar de volgende opdracht.
 

 

 


51 Na haan, vogelhuisje en wipkip, bij rotonde asfaltweg R
Op de vorige rotonde hadden we reeds een blauwe haan of kip zien staan, echter het geslacht was niet te controleren, dus op naar de volgende en deze bleek ook geslachtsloos en stond bovendien niet vast, dus die konden we ook niet gebruiken. Echter op het raam hing een foto met een weerhaan en die konden we dus wel gebruiken! Nu op zoek naar het vogelhuis, welke wij op een foto vonden die op een bank was vastgeniet en niet het vogelhuis wat los rechts van de weg stond. Vervolgens op een foto de wipkip gevonden in de vorm van een paardje. Op de rotonde dus rechts gegaan naar de volgende opdracht.

53 Na vatenkwast asfaltweg R
Ook de diverse kwasten die we tegenkwamen beoordeelden wij niet als vatenkwast, totdat we de enige echte vatenkwast c.q. afwasborstel tegenkwamen, vervolgens de opdracht voltooiden, de goede letter G noteerden en hup op naar de volgende opdracht.
 


59 Na verkeersbord aanduidende beboude kom L
De navigator had goed opgelet en miste de letter W in de opdracht, dus opdracht genegeerd en naar de volgende opvanger gereden en de goede letter Z genoteerd.
 


60 Na "10", plezier en verdriet L
Het plezier vonden wij inderdaad in het zwembad rechts met daarnaast aansluitend het verdriet in de vorm van de naastgelegen begraafplaats. Ergens rinkelde er echter een belletje dat deze opdracht niet uitvoerbaar was en toch maar niet naar links gegaan, maar doorgereden naar de volgende RC en de goede letter A genoteerd.

62 Na zelf gemaakt verkeersbord waarschuwing voor ruiters op de weg asfaltweg R
Een leuk verkeersbord, maar aangezien er geen MUG bij stond in de opdracht vonden wij het geen verkeersbord wat voor de rittensport bruikbaar was en negeerden wij deze opdracht en reden we door naar de volgende opvanger en noteerden we de goede letter Y.
 


66 Na bebouwde kom van Achterveld 2e viersprong R

We hadden kennelijk alweer een tijdje foutloos gereden en het werd dus weer eens tijd voor een foutje. We zagen wel dat de tekst NA de bebouwde kom niet klopte met de werkelijkheid, maar we maakten de verbinding niet dat we de bebouwde kom NIET uit reden, dus maakten we FOUT no. 6 en gingen dus R daar waar het NIET moest.

68 "Rentinckstraat" L
Het bordje Rentinckstraat aan onze linkerhand waren we al voorbij, dus rechtdoor gereden naar de opvanger en de laatste letter I genoteerd en op naar de Finish!

Bij de evaluatie van de rit met onze vaste sparringspartners Jan en Eefje kwamen we er achter dat we het vandaag nog niet zo gek gedaan hadden en dat bleek ook toen we de uitslag hoorden. We hadden voor onze doen een prima prestatie geleverd en slechts 6 fouten gescoord en een tijdstraf van 19 punten dus met een totaal van 199 strafpunten hebben wij ons seisoensrecord aanzienlijk verbeterd. Zo weinig strafpunten hebben we nog niet eerder behaald en het geeft goede moed om op de ingeslagen weg voort te gaan: op naar de volgende rit!

De uitzetters wederom bedankt voor deze mooie rit!

Met vriendelijke groet,

Yolande en Paul Engelman
Nieuwegein. 


omhoog

  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter