Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2015
      Lenterit
      Koningsrit
      Pinksterrit
      Rondje Achterveld
      Snertrit
  Verslagen 2014
  Verslagen 2013
  Verslagen 2012
  Verslagen 2011
  Verslagen 2006 - 2010
  Verslagen 1998 - 2005

Verslag Lenterit 2015

uitzetters: Bertus en Henny van der Horst uit Harderwijk
controleurs: Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
15 maart 2015

Download routebeschrijving en uitleg:
 Rit A- en B-klasse  Rit C-klasse  Situatie opdr. 19
           
 Uitleg A- en B-klasse  Uitleg C-klasse  Situatie opdr. 57_58


Afgelopen 15 maart reden we de openingsrit van het seizoen bij AMBC in Achterveld. Deze Lenterit was uitgezet door de kampioenen uit de A-klasse van het voorgaande jaar (en nog meer jaren, maar daar gaan we niet over uitweiden), het befaamde koppel Bertus en Henny van der Horst. Om goed voorbereid te zijn, hebben we ’s ochtends het ritverslag van de vorige rit van deze uitzetters doorgenomen. Wij dachten, dat ons dat zou helpen, maar toen wisten we nog niet welk vuurwerk ons te wachten stond.

2. Na "T", "U", "L" en "P" L (MUG)
De letters moesten in de goede volgorde gepasseerd worden. We zagen eerst de letter T en de controle U telde natuurlijk ook. Op zoek naar de letter L kwamen we bij de controle P. Waar was de letter L gebleven? Even teruggereden en een mooie letter L gevonden, maar dat was geen opschrift. De goede opvangcontrole A genoteerd.

 


6. Na schrikhek en bekerhouder asfaltweg L
We dachten meteen aan zo'n plastic ding met een handvat, alleen kwamen we bij een bord met de tekst PEC Zwolle. We zochten geen tekst, maar een plaatje van de club of het winnende team. We zijn doorgereden, helaas hebben we het plastic ding niet gezien, wat wel was opgehangen.


9. Na brug, baard en snor R (VADNA)
In het woordenboek stonden erg veel betekenissen voor baard, waaronder een ruwe rand van allerlei voorwerpen (metaal, beton, etc.). Wij dachten daarom dat die baard wel ergens zou zijn. De plaat bevatte voor ons de snor. De uitzetter had als snor een plaatje van een bepaalde vogel opgehangen. We hebben deze opdracht dus per ongeluk goed gedaan.


AB11. "Lenteweg" R
Het straatnaambord "Lenterit" hoeft niet in het begin van de weg te staan, dachten wij. De weg had echter twee namen, vanwege het officiële straatnaambord. Dat hebben we over het hoofd gezien. En wij maar denken dat het lekker ging ...

 


13. Na brug over de autosnelweg (dit is de A1) viersprong R

Ergens voelden we dat dit niet goed kon zijn. We konden alleen niet bedenken waarom. We zijn daarom doorgereden om de goede opvanger te noteren. Later hoorden we, dat als een weg als oriënteringspunt wordt gebruikt deze moet uitmonden op de bereden route.


15. Voor drie Engelse woorden R (MUG)

We moesten even zoeken naar het derde Engelse woord LET, maar dat was snel gevonden op een bordje even verderop.


17. Na drie hele rondjes op rotonde asfaltweg R
We zagen een verkeersbord met drie rondjes rood, wit, rood. De uitzetter had een tekst met drie ronde letters O opgehangen, dat kon natuurlijk ook. De rotonde moest daardoor slechts één keer bereden worden.

AB20. Voor tien letters R (MUG) (Letters zijn na gebruik niet meer aanwezig)
We zagen een verkeersbordje met de tekst Milieuzone, dit was alleen niet juist geschreven (het bordje bevatte 9 letters en het cijfer 1) en had in plaats van een rode rand een zwarte rand. Ook zagen we een controle met een letter I. Voor ons waren wel 10 letters zichtbaar, zodat we de opdracht konden uitvoeren. Door een toevoeging van de uitzetters zou bij een volgende passage de gebruikte letters niet meer aanwezig zijn. Dat resulteerde in een omcirkelde 1 (verder gaan bij opdracht 1) en een oranje bordje zonder opschrift. Het voelt goed, als je de uitzetter door hebt. Zie situatieschets.


AB23. Na burgermeester van Amsterdam R
We zagen meteen de burgemeester van Amsterdam langs de kant staan. We zagen ook de schrijffout in de routeopdracht (een r teveel) en reden daarom rechtdoor naar de controle I (zonder I) die we dus niet noteerden. We hebben ook opdracht 1 nog uitgevoerd en de goede letter L opgehaald. Zie situatieschets.


27. Na tweede verkeersbord voor "MARCHANDWEG" R

We hebben helemaal niet gezien dat er nummer 26 ontbrak in de genummerde routeopdrachten. Wel tijd verloren. We dachten dat we dit als één oriënteringspunt moesten zien, maar konden (wat we ook probeerden) niet alle onderdelen van dat oriënteringspunt in één keer waarnemen. Alles tevergeefs dus ...

30. Voor WW L (VADNA)
De wegwijzer bevatte naast een plaatsnaam een kleiner dan teken (<) en dat is een leesteken. Er stond dus meer op de WW dan was toegestaan, daarom doorgereden naar de opvanger.

 


32. Na drie sporten L (MUG)
We pakken altijd het woordenboek bij dit soort opdrachten, maar bedachten al, dat sporten ook bij een ladder horen. We zagen een plaatje met een ladder, weer één goed gedaan.

35. Na "BEZOEKERS" en staartletter R
Ook hier gaf het woordenboek uitkomst. Een staartletter heeft een krul (staart) naar beneden onder de denkbeeldige schrijfregel, maar ook de laatste letters van een reeks zijn staartletters.


41. Na "LENTERIT" in brailleschrift R

Brailleschrift vonden wij niet kunnen. We zagen wel zwarte rondjes op een vel papier, maar zijn zonder stoppen doorgereden naar de goed opvanger.


44. Na drie namen van een supermarktketen L
We vonden dat alle namen van dezelfde supermarktketen moesten zijn (dan lees je een als één). Andere mogelijkheden zagen we niet meer. Zelfs toen we Jumbo op de gevel zagen staan, hadden we het niet door.


47. Voor gespogen L

We zagen een plaatje van een spugende lama. Een vervoeging van spugen zou gespogen kunnen zijn, maar een vervoeging kan niet als oriënteringspunt gebruikt worden. Anders gelezen staat er ook gesp-ogen. Dus wij met een vergrootglas naar gespen zoeken op dat plaatje en niet gevonden. Volgens de uitzetters waren ze er toch.


48. Na eerste kwartier R
Leuke val, want de plaatjes toonden de maanstanden "laatste kwartier" en "2e kwartier". Omdat het allemaal plaatjes van een bepaald kwartier waren, konden we na het 1e plaatje met een kwartier rechts gaan. Helaas hoorden we dit inzicht pas bij de uitleg.


50. Na kachelpijp L
Dat woordenboek heeft ons hier weer op het goede spoor gezet. Een hoge hoed is ook een kachelpijp.

52. Vierspronq R
Even testen of de bijrijder oplet. De q lijkt wel heel erg op een g. Gelukkig zagen we dit.

AB53. Na koe, buiten en binnenband L
Naast de koe en de binnenband lijkt dit fout, want er staat niet buitenband. Maar misschien is een buiten toch nog wat. En ja hoor, een foto van een landgoed keurden wij goed.

 


AB57. Aanhoudend na voorjaarsbloem L (Tijdens deze opdracht wordt na passage van een cijfer, het cijfer met één verhoogd)
Het waren allemaal (3 stuks) voorjaarsbloemen. De controle 5 moest na elke passage verhoogd worden met één. De herstelopdracht bij controle A bevatte ook cijfers die verhoogd moesten worden na passage. Daardoor moest daar steeds EL uitgevoerd worden. Het geeft altijd een goed gevoel als een aanhoudend opdracht goed gaat. Zie situatieschets.

AB58. Na drie links en vier R
De opdracht mag niet gelezen worden als twee opdrachten, dus waren we op zoek naar drie links (schakels) en die waren ergens opgehangen. Wij hebben ze niet kunnen vinden, maar hoorden dat er schakeltjes om een lantaarnpaal waren bevestigd. Zie situatieschets.


61. Voor drie verkeersborden R (MUG)
Aan het begin van de rit zagen we de P van TULP al als verkeersbord, maar eigenlijk miste dat bord toen de witte rand. Terug bij de Rentinckstraat zagen we opnieuw de verkeersborden staan, waarvan er één ongeldig was. Nu was de P van TULP vervangen door een P met witte randjes, dus een goed verkeersbord.


Bertus en Henny, bedankt voor deze schitterende rit. Tevens willen we Henk en Jannie Hazeleger bedanken voor het controleren van deze rit.

Otto en Jasper Edelenbosch.

Verslag C-klasse

C11. Voor "KALLENBR0EKERWEG" R
Goed de routeopdracht lezen is belangrijk. Het woord Kallenbroekerweg was niet goed geschreven, de O was een 0 (nul).


C20. Voor verkeersbord R (MUG)
Dit verkeersbord was op twee vlakken niet juist, het bord had een zwarte rand in plaats van een rode rand en de tekst op het bord was niet juist, Mil1euzone. Zie situatieschets.

C23. Na burgermeester van Amsterdam R
Eberhard van der Laan is bestuurder van de burgers van Amsterdam, hij is daar burgemeester en geen burgermeester. Zie situatieschets.


C53. Na koe en twee ballerina's L

Mogelijk zijn deze dames ballerina's, maar ze hadden schoenen aan die ook ballerina's worden genoemd. Een ballerina is een damesschoen zonder sluiting en zonder hak.

Verslag C-klasse: Jannie Hazeleger.

Verslag AB-klasse: Otto en Jasper Edelenbosch.


omhoog

  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter