Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2006 - 2010
  Verslagen 2005
  Verslagen 2004
  Verslagen 2003
  Verslagen 2002
  Verslagen 2001
  Verslagen 2000
  Verslagen 1999
  Verslagen 1998
      Jubileumrit
      Snertrit

Verslag Jubileumrit 1998
 

uitzetters:             Jannie en Henk Hazeleger uit Scherpenzeel
controleurs:          het bestuur
spelbegeleiding:    het bestuur
11 oktober 1998

Hallo lezers, aan ons de taak om een verslag te schrijven over een feestelijke gebeurtenis. Het 40 jarige bestaan van de A.M.B.C. Achterveld werd op toepasselijke wijze gevierd met een speciale rit en een feest na afloop. Het organiserende bestuur hield angstvallig hun mond over het hoe en wat, dus gingen wij met enige vraagtekens op pad. Onze equipe was niet geheel compleet, bijrijder Kevin hadden we maar een dagje uitbesteed aan een lieve tante, omdat we niet wisten wat ons te wachten stond.

Over de rit zouden we kort kunnen zijn deze keer, want ik denk dat het bij een ieder van ons in de smaak is gevallen, gezien de opmerkingen achteraf hierover. Vooral de spelletjes zorgden voor wat hilarische taferelen. Van de erwten die gemist werden zou een flink pannetje erwtensoep gekookt kunnen worden. Alvast een meevaller voor de volgende (snert) rit.

Het gespiegeld een rit rijden op papier was zeker niet eenvoudig, hoewel er toch iemand bleek te zijn die héél snel de route kon afleggen. Waarschijnlijk heeft diegene goed geluisterd naar alle goed bedoelde aanwijzingen zoals: "Als je rechts bent, moet je met links tekenen, je moet gewoon logisch blijven nadenken, je moet tegenovergesteld denken ". Volgens ons moest je je gewoon nergens iets van aantrekken. Vooral niet van die stuurlui die om je heen stonden. Want de beste stuurlui staan altijd aan wal.

En dan, met de blauwe vlag in het zicht, moesten we nog eenmaal de auto uit om te gaan basketballen. Nu hebben wij beiden wel vaker het idee gehad om eens wat sportiever te worden. (Hoewel rit rijden natuurlijk ook erg sportief is). Maar echt geoefend kan men ons dus niet noemen. Dit was ook te zien aan het resultaat, wat toch een beetje tegen viel. Maar 1x raak. Gelukkig deden onze voorgangers en degenen die na ons kwamen het ook niet echt veel beter. Al met al veel leedvermaak tijdens de spelletjes en voor de spelleiding denk ik, een aardige afleiding, want het weer speelde zeker niet mee. Men had moeite om het een beetje droog en warm te houden.

Toch kom ik nog even terug op de rit zelf. We denken allemaal dat we de goede beslissing nemen bij de punten. Maar zeker weten doe je het pas als je de uitleg krijgt van de uitzetter. Dan blijken er altijd een paar slimmer dan slim te zijn, en meestal zijn dat de uitzetters zelf.

Zo dachten wij dat het bordje met 13 letters geen bordje was, maar een papiertje. Je kunt ook te goed nadenken bij een punt. En dat willen wij nog wel eens doen aan het begin van een rit. Ook de turf, er kwam een woordenboek aan te pas, en ja hoor. Een turf is zo’n ding met streepjes. We hebben alleen nagelaten deze ook te tellen aan de boom, waardoor we als nog in de fout gingen.

Met de maand Oktober konden we niet echt uit de voeten. Later bleek dat de uitzetters dit ook niet konden, want dit punt werd uit de uitslag genomen. Met de koe in een witte driehoek dachten wij helemaal goed te zitten. Helaas verzuimde we om verder te kijken dan onze neus lang is en hebben we de koe in een rode driehoek dan ook niet gezien. Ons laatste foutje was er een die er door concentratie verlies in geslopen is. We weten best dat port in een fles (=glas) zit. Maar dat een fles port ook wel eens verstuurd wordt met port dat wisten en zagen we dus niet.

Natuurlijk moet ook nog het pijlen traject even ter spraken komen. Wat een leuke afwisseling van de rit was dit, maar zeker niet makkelijk. Hoe kun je nu het beste onthouden waar je al 1, 2, 3, of 4 keer geweest bent, zonder in de war te raken. We dachten aardig goed te gaan. Maar bij één punt kwam de grote twijfel, was het nu de 3e of 4e keer? Welke kant waren we de vorige keer opgegaan? Wij wisten het niet meer en er zat niks anders op dan op goed geluk en een beetje denkwerk verder te gaan. En het geluk liet ons niet in de steek, want tot onze eigen verbazing hadden we het traject foutloos gereden.

Over geluk gesproken, na een prijs met de wasknijpers, een 1e prijs voor de rit, bleken we ook nog de hoofdprijs te hebben van de verloting tijdens de feestavond. Helaas waren wij niet bij de uitreiking (je kunt niet alles van te voren weten), omdat een rit rijden en een feestavond op 1 dag voor mij als a.s. moeder een beetje te veel van het goede werd. Maar u had onze gezichten moeten zien toen de prijs bij ons aan de deur werd gebracht. En aangezien er in de komende tijd vast nog wel een aanleiding komt om een lekker ontbijtje te nemen (de kraamtijd), zullen we zeker nog wel eens praten over de leuke zondag die we hebben gehad tijdens het jubileum feest van A.M.B.C. Achterveld.

Bestuur en medewerkers, bedankt voor jullie inzet om deze dag tot een echte feestdag te maken.

De groetjes van equipe Schut,

Wim, Ina en Kevin.

 

omhoog