Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2006 - 2010
  Verslagen 2005
  Verslagen 2004
  Verslagen 2003
  Verslagen 2002
  Verslagen 2001
  Verslagen 2000
  Verslagen 1999
      Openingsrit
      Koninginnerit
      Vakantierit
      Nazomerrit
      Wijnrit
      Snertrit
  Verslagen 1998

Verslag Wijnrit 1999
 

uitzetters:     Jan en Janet Haasjes uit Barneveld
controleurs:  Wim en Ina Schut uit Voorthuizen
3 oktober 1999

Zondagmiddag 3 oktober j.l. vertrokken we om 14.20 bij de blauwe vlag in de Schoonderbekerweg. We gingen einde weg L en punt 2: Ri Terschuur. De afkorting Ri is goed, dus we gingen gewoon rechts, maar het bord stond links van de weg. De eerste 30 strafpunten waren al binnen.

Toen op zoek naar een monument. Dat stond bij de kerk, dus konden we asfaltweg L uitvoeren.

Punt 4: na chocolade, bij schrikhek L. We kwamen een plaatje tegen waar volgens ons een flesje chocomel op stond, maar dat zat achter glas, dus doorrijden naar de goede letter.

Punt 6: na omslag L. We kwamen een blauwe envelop tegen van de belasting (die zie je natuurlijk liever niet), maar dat was dus wel de omslag. We zijn er hard voorbij gereden en misten de goede letter D. Daarna einde weg R (Hessenweg).

Punt 8: na "STOUTENBURG GEM. enz." en stoplicht L. Het woord stoplicht moet natuurlijk verkeerslicht zijn, dus een goede letter E ophalen.

Daarna na "BRUG" R. Het stond "geschreven tekst". We hebben het niet gevonden, dus weer 30j strafpunten erbij. Maar we gingen vrolijk verder met vraag 1 en die luidde: Hoeveel halve eieren gaan er in een dozijn? Dat wisten we, 12, toen waren we even wakker.

3e R, gewoon uitgevoerd, maar bij binnenkomst bleek dat 3e geen toegestane afkorting is (zie ook noot redactie).

We waren op het terrein bij Reebok en daar kun je natuurlijk leuke rondjes maken voor de opdrachten: na jus d'orange R, was goed, na genotsmiddel R, moet zonder s, na frisdrank R, zat achter glas, na vrouw gekleed in bh R, b.h. is dus een afkorting en na kroonkurk R, was uitvoerbaar.

Na al deze opdrachten en 5 stempels rijker gingen we verder met: einde R, einde R en viersprong R. Maar bij de viersprong stond een pijl die aangaf dat je eerst naar links moest, hebben we toch niet goed uitgevoerd.

Punt 23: Ri Princenhof en Olmenlaan L. Na kroonprins R. We kwamen natuurlijk wel iemand tegen, maar dat dat de Belgische kroonprins was, hadden we niet door. Dus geen goede letter Q.

Volgende opdracht: na burgervader R. Er hing een foto van burgemeester Hardonk (naam bij ons wel bekend, maar niet het gezicht), dus zijn we maar doorgereden. Was goed, want hij is geen burgemeester meer.

Punt 27: na Richard Krajicek L. Er hadden 2 foto's gehangen. We hebben de 1e foto wel gezien, maar dat was hem niet. 2e Foto gemist. Daar gingen de volgende 30 strafpunten. Punt 28 is geneutraliseerd.

Punt 30: na blauwe ritsluiting L. Hier ontbrak dus een s. Na acht neuzen L. Een plaatje met personen waarvan 7 neuzen van schoenen en 1 "gewone" neus, dus naar links. Na opener R, was aanwezig.

Punt 33: Olmenlaan R. De uitzetters hadden zelf een bordje gemaakt met OLMENLAAN, dit wl gezien en nu een goede letter X.

Met nog 2 punten te gaan: einde weg R (Groene Zoom) en einde weg R (Hessenweg) kregen we vraag 2: Hoeveel lantarenpalen bevinden zich aan de rechterkant van de Hessenweg, tussen de Horsterweg en de Schoonderbekerweg? Nou, daar gingen we dan. We hadden er 26 geteld, goed of fout, maakte niet uit, want het woord lantarenpaal stond verkeerd op de routebeschrijving. Het is lantaarnpaal (dat zullen we nu dus goed onthouden).

We kwamen bij de finish, kaart ingeleverd en maar afwachten ……………

Voordat de uitslag bekend was, vroeg de voorzitter of we een verslag van deze rit wilden maken. Want zei hij: "Jullie zitten in de prijzen". Voor ons gevoel kon dat niet, maar wat bleek: we hadden de aanmoedigingsprijs, dus dat zegt al genoeg.

We kregen een leuke kurk met een versiering van druiven erop en misschien een lesje om de volgende keren wat beter op te letten.

Uitzetters en controleurs, bedankt voor deze "sprankelende" wijnrit en wij blijven k nog wel een "sprankje" hoop houden.

Grada en Ria v.d. Berg,
Putten.

 

Noot redactie:
Om alle misverstanden (nu en in de toekomst) te voorkomen voelde de redactie zich geroepen een kleine aantekening te maken.

In bovenstaand ritverslag wordt gesproken over het feit dat 3e geen goede afkorting is. Dit punt is echter in deze rit geneutraliseerd om de navolgende reden:
In artikel 5 van ons reglement staat dat als afkorting in de routebeschrijving mag worden gebruikt 1e, 2e, enz. hetgeen de betekenis eerste, tweede, enzovoorts heeft.

De uitzetter had dit strikt letterlijk opgevat en vond dat men 1e en 2e mocht gebruiken en dat enz. de betekenis enzovoorts heeft. De interpretatie van de uitzetter kunnen we als juist betitelen, maar is zeker niet bedoeld in het reglement. Omdat we dit ook zeker niet willen, is dit punt geneutraliseerd. Ten overvloede: naast 1e en 2e mogen 3e, 4e en alle hierop volgende rangtelwoorden gewoon worden gebruikt in de routebeschrijving.

 

omhoog