Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2015
  Verslagen 2014
  Verslagen 2013
  Verslagen 2012
      Lenterit
      Oranjerit
      Pinksterrit
      Allerhanderit
      Wijnrit
      Snertrit
  Verslagen 2011
  Verslagen 2006 - 2010
  Verslagen 1998 - 2005

Verslag Allerhanderit 2012
 

uitzetters:    Adri en Michel Brundel uit Hoogland
controleurs: Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
9 september 2012

Download routebeschrijving en uitleg:
 Rit A-klasse  Rit B-klasse  Rit C-klasse
           
 Uitleg A-klasse  Uitleg B-klasse  Uitleg C-klasse
           
 Situatie 40-41  Situatie 57-61  Situatie 70-74


Weersverwachting: zonnig en droog, temperatuur oplopend tot 28 graden. Dat belooft wat, immers de Brundels houden niet van half werk.

Wij starten in de B-klasse die is voor ons nog ingewikkeld genoeg.

Eerst maar even de aanvullende reglementen:
c. Indien in een min of meer zichtbaar doodlopende weg ritmateriaal is geplaatst, wordt deze weg geacht niet zichtbaar doodlopend te zijn.
Deze opmerking slaan we op, want die zal wel toegepast zijn.
d. Parkeervakken als berm beschouwen tenzij anders aangegeven.
Belangrijk, want we komen vast nog wel een parkeerterrein tegen.
i. De routebeschrijving is oplopend, maar niet opeenvolgend genummerd. Daar zijn geen vallen op gebaseerd.
Gelukkig een meevaller, daar hoeven we geen aandacht aan te besteden.

Routebeschrijving.
1. Einde weg links (Jan van Arkelweg)
We gaan ons eerst verplaatsen. We rijden door het landelijk gebied van Asschat naar Leusden. De afstand naar routeopdracht 2 bedraagt ongeveer 5,5 kilometer. Onderweg zijn er geen vallen, u heeft dus volop kans te genieten van de prachtige omgeving.
Inderdaad een heel leuk begin, even een stukje uit de buurt en nog genieten van een mooie omgeving, zeker met dat mooie weer. Maar oppassen, want fietsend Nederland zit ook volop op de weg.

A. 1e weg rechts (Hessenweg)
B. Viersprong links (Koningin Julianaweg)
C. Einde weg rechts
2. Na verkeerslichten 1e weg rechts (Middenweg)
4. Op rotonde 3e weg rechts (Schotkamp)

Tot zover dus geen enkel probleem.

5. Na viersprong, bushaltebord, abri en vuilnisbak 1e weg rechts.
Bij de eerste bushalte kunnen we alleen het bushaltebord als oriŽnteringspunt nemen, de abri staat achter het bord en de vuilnis bak hangt er voor. Bij de 2e bushalte kunnen we de abri gebruiken om tenslotte bij de 3e bushalte de vuilnisbak te kunnen afstrepen. Daarna moest u nog wel doorhebben dat er slechts 1 weg op de rotonde was die u niet ook al in de vorige opdracht gebruikt had. U kon dus alleen via deze weg de rotonde verlaten.
Ja hoor, daar trappen we natuurlijk weer in en dus al meteen de eerste fout te pakken. Temeer daar er ook nog een DLW opgesteld was in de eerste weg met bushaltes, die we in eerste instantie over het hoofd zagen; al kwamen we hier na wat zoeken wel achter.
 


6. 1e weg links
7. 1e weg links
8. Op rotonde 2e weg rechts
9. Na "GROEPSEKOM", "BRUGGESCHANS" en 3e weg 3e weg links

Het is hier een kwestie van goed opletten. Geen wegen tellen die je al eerder in deze opdracht gebruikt hebt. Voor de rest "gewoon" volhouden.
Nou dat valt nog niet mee; met DLW's, verplichte rijrichtingen en reeds gebruikte wegen krijg je het al aardig benauwd van deze opdracht. MAAR dit ging goed en dat kon niet iedereen zeggen.
 


10. Einde weg rechts
11. Einde weg links
14. Op rotonde 1e weg rechts (Randweg)
15. 2e viersprong links (Groene Zoom)
16. 1e weg links (Larikslaan)
Tijdens de opdrachten 17 en 18 mag er over bedrijfsterreinen gereden worden, eventueel aanwezige bordjes met Verboden toegang en/of Eigen weg (of teksten van gelijke strekking) negeren.
17. Bij 3 landen die hebben deelgenomen aan het Europees Kampioenschap Voetbal 2012 links

In deze opdracht hebben we te maken met 2 aspecten die van belang zijn. Er staat "Bij 3 landen" en niet "Bij de namen van 3 landen". Het eerste bordje bevatte namen van 4 landen en is dus niet correct. Op het tweede bordje stonden Denemarken, Ierland en ItaliŽ. Toch is de opdracht bij bordje 2 al uitvoerbaar. Het bordje staat immers in Leusden, in Nederland. Dus "bij" Nederland.
Leuke val, wij hadden de opdracht begrepen, dachten we. Maar "bij" Nederland, ben je naar mijn mening aan de grens van Nederland, nu ben je IN Nederland. Maar ja de uitzetter heeft altijd gelijk, dus incasseren maar weer.
 


18. Einde weg rechts
19. VRW rechts
D. Viersprong voorzichtig oversteken (rechts voorsorteren)

Voorzichtig? Er staan toch overal verkeerslichten? Maar met dat mooie weer rijden we even goed rustig hoor.

20. 1e weg rechts en direct links
Volgens artikel 2a1 en 2d moet een opdracht leiden tot ťťn (niet gedwongen) verandering van rijrichting. Het uitvoeren van deze opdracht zou leiden tot twee niet gedwongen richtingveranderingen. De gehele opdracht is hiermee niet geldig, dus ook niet alleen het 1e deel uitvoeren (foute controle H), maar de gehele opdracht negeren en doorrijden naar de juiste opvanger.
Ja, ja direct links is geen opdracht; dus stonken we er weer eens in en gingen keurig rechts de val in. Toch maar weer eens het reglement doornemen! Het valt ons trouwens op dat we weinig letters en of cijfers hoeven te schrijven.
 


21. Einde weg rechts
22. Na RC links

Indien u weet dat we in Puzzelland alleen over "alle voor het openbaar rijverkeer openstaande rijmogelijkheden, welke gezien vanuit de rijrichting met een personenauto en motor kunnen en mogen worden bereden" rijden, dan is deze opdracht niet zo heel moeilijk meer.

23. VRW links (Plesmanstraat)
E. Viersprong voorzichtig oversteken
24. 1e weg links (Larikslaan)

Tijdens de opdrachten 25 en 26 mag er over bedrijfsterreinen gereden worden, eventueel aanwezige bordjes met verboden Toegang en/of Eigen Weg (of teksten van gelijke strekking) negeren
25. Na jaartal links (MUG)

Onze jaartelling is 2012 jaar geleden begonnen. Dit betekent dat we honderd jaar geleden het jaar 1912 hadden, dat we duizend jaar geleden het jaar 1012 kenden en tweeduizend jaar geleden ook het jaar 12 heeft bestaan. Dus opdracht al uitvoerbaar na de RC 12.

Daar Pieter en ik op zoveel vallen moeten letten zagen we deze helaas over het hoofd. Gevoelsmatig zitten we lekker in de rit. En gezien de deelnemers om ons heen die gelijke tijd aanhouden zal het wel goed gaan???
 


26. Einde weg rechts
27. VRW links (Groene Zoom)
F. Viersprong voorzichtig oversteken
G. Viersprong links (Burg. Van der Postlaan)
H. Na "TIJMENSENPOORT" en "JONKER BOLPOORT" viersprong rechts (Hamerveldseweg)

Dit gaat allemaal naar wens, het rijdt wel lekker met die letter aanwijzingen.

28. Na "ZUIDERINSLAG" 1e weg rechts (Zuiderinslag)
29. 1e weg links (klepelhoek)
30. Na "NA" na "NA" NA "NA", bij bij bij bij bij bij links

Deze opdracht is geschreven niet goed uit te leggen. Vraagt u, indien u de opdracht nietn hebt gesnapt gerust een andere rijder u deze toe te lichten. Dit levert denken wij zeer intelligente en interessante gesprekken op ;-)
Nananananana lukte nog wel maar bij de bijen hield het op. Slechts 2 bijen gezien en dan kom je hier niet uit. Wie eigenlijk wel???? Je kunt ook niet alles goed hebben dus rijden maar…
 

 


31. Einde weg links
32. Na temperatuur in graden Fahrenheit bij 25 graden Celsius links

Al onze pogingen er toch iets van te maken ten spijt; de opdracht was en is niet uitvoerbaar. Temperatuur is iets ongrijpbaar en dus niet als oriŽnteringspunt te gebruiken.
Ja dat krijg je bij 28 graden Celsius. Let je niet op en denk je dat het om tekst gaat. Foutje bedankt…..

33. Asfaltweg links
34. Einde weg rechts (Hamersveldseweg)
35. Na big Ben, bij Eifeltoren weg links (MUG)

De eerste foto die u tegenkwam was een foto van de Big Ben en niet van een biggetje met de naam Ben. Dit biggetje hadden we echter wel "sneaky" bijgeplaatst, dus tot zover geen probleem. U hoeft eigenlijk alleen nog maar op zoek naar een afbeelding van de Eifeltoren. Nog makkelijker zou het zijn indien u direct door had dat de Eifeltoren niet bestaat. Dit moet uiteraard Eiffeltoren zijn.
Gelukkig geen biggetjes gezien en dus maakte de Eifeltoren niet uit voor ons (al hadden we dat weer eens gemist).
 

 


36. 1e weg links
37. Einde weg rechts (Leusbroekerweg)
We gaan ons weer een stukje verplaatsen. U rijdt nu door het gebied van Henschoten / Den Treek naar Woudenberg. De afstand tot routeopodracht 38 bedraagt 6,5 km. Ook nu geen vallen, dus ook nu gelegenheid goed om u heen te kijken.

Bijzondere complimenten. Dit is ook een heel mooi gebied en zo kun je na al die vallen ook nog even genieten van de omgeving en je opladen voor het 2e gedeelte van de rit, want er zijn in B 82 opdrachten dus we moeten nog een stukje…..

I. Voorrangsweg rechts (Arnhemseweg)
J. na verkeerslichten links (Ooievaarshorsterweg)
K. Einde weg links
L. Doorgaande weg volgen (Treekerweg gaat over in Heetvelderweg, Meent en Griftdijk)
38. Na "ALLERHANDE" 1e weg links (John F. Kenndylaan)
39. Na brug viersprong links
Tijdens opdracht 40 geldt dat verkeersborden na gebruik niet meer aanwezig zijn.
40. Aanhoudend na verkeersbord weg links (MUG)

Om deze aanhoudend opdracht nog eens goed te kunnen bekijken hebben we deze als bijlage bijgevoegd.
Bijna goed, toch weer een foutje gemaakt. Maar heel goed in elkaar gezet. Wat knap dat je zo een opdracht toch kort en duidelijk kunt beschrijven.
 


41. Na "ALLERHANDE" 1e weg rechts
42. Viersprong links
43. Na bushaltebord rechts
44. Voor religieus gebouw rechts

Woudenberg is een dorp waar nog zeer veel mensen wonen die waarde hechten aan, en steun vinden in hun geloof. Er wonen dus veel religieuze mensen in Woudenberg. Maar om te stellen dat een gebouw religieus is….
Kijk en dat hadden wij ook door. Dus gelukkig doen we niet alles fout.

45. Viersprong links
46. 1e weg links
47. Na 1e viersprong 2e viersprong links

Een klassieker. Nadat u het 1e oriŽnteringspunt hebt waargenomen (1e viersprong), gaat u op zoek naar het volgende oriŽnteringspunt en dat is de 2e viersprong. U begint dus weer opnieuw met tellen en bij de 2e viersprong (in totaal dus de 3e viersprong) gaat u naar links.
Heel goed, deze les hebben we goed onthouden. Maar ook goed gelezen. En dat is vaak nog moeilijker.

48. Einde weg links
M. Op rotonde 2e weg rechts
N. Op rotonde 2e weg rechts
O. Na verkeerslichten links (voorsorteren)
P. Op rotonde 2e weg rechts
Q. Op rotonde 2e weg rechts
R. Einde weg rechts (Stationsweg West)
54. Na palindroom en pangram 1e weg links (MUG)

Een korte uitleg: een palindroom is een woord of zin waarbij de letters van voor naar achter en van achteren naar voren in dezelfde volgorde staan (symmetrische woorden). Voorbeelden: kok, lepel, meetsysteem, parterretrap. In zin vorm is dat bijvoorbeeld Pa, al ski jij, ik slaap. Een pangram is een zin waarin alle letters van het alfabet voorkomen. Een zin waarin alle letters slechts 1-maal voorkomen wordt een volmaakt pangram genoemd. Beide palindromen waren in orde. Het eerste pangram was niet correct, het tweede wel.
Gelukkig woordenboek bij ons en internet, dus deze opdracht was voor ons goed uit te voeren. Het kost wel even tijd om alle letters te controleren, maar verder geen bijzonder ingewikkelde opdracht.
 

 


55. Einde weg links
56. Na "WOUDENBERG" asfaltweg rechts
57. Na trampoline, bok, brug en paard 1e weg rechts

Alle 4 genoemde gymnastiektoestellen stonden op afbeeldingen langs de weg. Echter volgens artikel 8e kan een brug alleen als oriŽnteringspunt genomen worden indien deze uitmondt op de bereden route.
En daar gingen we weer de fout in, teveel gefocust op de toestellen vergaten we het "brug"artikel.
 

 


58. Einde weg links
59. Na zes poten, een voet en vier benen 1e weg rechts

Zes poten zal het probleem niet zijn geweest. Die ene voet waarschijnlijk ook niet. En indien je weet dat de zijkanten van een driehoek (o.a. verkeersborden) benen genoemd worden was het vinden van die 4 benen ook geen enkel probleem.
Inderdaad was het even puzzelen, maar de opdracht was goed uit te voeren.

60. Einde weg rechts
61. Op rotonde 2e weg rechts
66. Op rotonde 1e weg rechts
67. OP rotonde 3e weg rechts (Industrielaan)
68. 1e weg links (Glashorst)
69. Voor verkeersbord aanduidende doodlopende weg 1e weg rechts (VADNA)

Voor een verkeersbord dat er niet is (VADNA) een weg naar rechts gaan kan uiteraard niet. Toch niet gewoon rechtdoor rijden want ook al is het bord niet aanwezig, u mag dit doodlopende stukje toch niet in, want deze middag staat er zomaar "ineens” een groene brievenbus aan het begin van deze straat (direct achter het straatnaambord)
Ja hoor, hebben we de aanvullende reglementen onder controle, blijkt er ergens een groene brievenbus te zijn. Val in val, helaas niet gezien en dus wederom punten.
 


70. Na vlag van ItaliŽ 1e weg links (MUG)
71. Einde weg rechts
72. Na vlag van ItaliŽ 1e weg links (MUG)
75. Einde weg links

We beginnen simpel, we gaan er wel een beetje vanuit dat u weet hoe de vlag van ItaliŽ er uitziet. Door de eerste kleurverandering ontstaat er bij geen van de andere vlaggen een Italiaanse vlag, dus de opdracht "gewoon" uitvoeren bij de juiste vlag; de vlag van ItaliŽ. Na de tweede verandering van kleur is “ineens” de tweede vlag getransformeerd in de Italiaanse vlag, u kunt nu dus al een afslag eerder af om de juiste RC op te pikken.
Dit is weer een leuke opdracht; even opletten hoe de vlag er precies uitziet en verder is de opdracht prima uit te voeren.
 

 


76. Einde weg links
77. Op rotonde 2e weg rechts (Oude Willaer)
78. Na de uitkomst van het verschil tussen 0,9 en 0,10 1e weg rechts (MUG)

Het verschil tussen 0,9 en 0,10 is uiteraard 0,8. Wellicht is het voor duidelijker indien u 0,10 als 0,1 schrijft.
Nou Adri dat was bij ons niet nodig. Rekenen is ons ding, dus ging dit helemaal goed.
 


79. Einde weg links (Postweg)
80. Einde weg rechts (Asschatterweg)
81. Na brug, viersprong en zanger van (voormalige) popgroep "The Beatles" links

Brug en viersprong zullen geen problemen hebben opgeleverd naar we aannemen. Dan de zanger van The Beatles. Dit was uiteraard John Lennon. Echter wat staat er in de opdracht? Er staat tussen "" en het begint met een hoofdletter. Dat kan dus ook een straatnaam zijn en inderdaad vanmiddag bestond er een straatnaam "The Beatles" in Achterveld. Deze straat was er eerder als de afbeelding van John Lennon. U kon dus na Mick Jagger links.
Natuurlijk een super goede val waar wij met open ogen inliepen. Maar is dat verwonderlijk na 50 kilometers in plaats van 43. Hoe kan dat trouwens; we hebben prima gereden en weinig over hoeven doen?
 

 


82. Einde weg links
83. Einde weg links (Hessenweg)
84. Na viersprong, voor WW links (Jan van Arkelweg)
85. "Rentinckstraat" rechts
Finish bij de gele vlag en kaart inleveren.

Dat lijkt helemaal goed te gaan, geen val op het einde dan? Nee, daar hangt de gele vlag. Einde rit.. of toch niet? Nee dus. In Scherpenzeel las u: Geel is Wit. Dit is op dit punt dus nog steeds het geval. U zag hier een witte vlag. Nog even doorrijden tot het bordje waarop de kleuren weer in hun oorspronkelijke staat hersteld worden. Daarna kunt u zonder problemen finishen bij de gele vlag.
Super bedacht, maar dat was voor ons echt te ver gedacht. Netjes de kaart ingeleverd en …OH jťť, toch nog 11 missers. Nou, dat zal wel niet veel opleveren. Maar tot onze verbazing toch nog 2e plaats.

Het was weer een heel leerzame rit en bovenal: we hebben er veel plezier aan beleefd. Adri en Michel, ťťn dikke pluim. Jullie hebben echt een unieke en goede rit uitgezet.

Ko Donk.

Verslag A-klasse-opdrachten.

A30 Na "NA" na "NA" NA "NA", bij bij bij bij bij bij, voor voor voor voor links
Aan deze opdracht was toegevoegd: voor voor voor voor. 2 plaatjes met een (ploeg)voor waren na elkaar geplaatst. Leuke spraakverwarrende opdracht.
 


A40 Aanhoudend na verkeersbord weg links (MUG)
Deze opdracht ging voor de A-klasse nog wat langer door. Een kwestie van volhouden en onthouden welk verkeersbord en welke weg als oriŽnteringspunt zijn gebruikt.

A62 Voor weg weg links
A63 1e weg links

Door het keren en telkens opnieuw beginnen met opdracht 62 was het ook hier opletten welke wegen u als oriŽnteringspunt gebruikt.

A70 Na vlag van ItaliŽ 1e weg links (MUG)
A71 Einde weg rechts
A72 Na vlag van ItaliŽ 1e weg links (MUG)
A73 Einde weg rechts
A74 Na vlag van Frankrijk 1e weg links (MUG)
A75 Einde weg links

Na de vlag van ItaliŽ ging u op zoek naar de vlag van Frankrijk. Als u het systeem doorhad, kwam ook deze opdracht tot een goed einde.
 

Verslag C-klasse-opdrachten.

C5 Na bushaltebord, abri en vuilnisbak 1e weg rechts
Bij de eerste bushalte stonden de 3 oriŽnteringspunten, echter niet in de juiste volgorde. Bij de eerste bushalte vond u het bushaltebord, bij de tweede de abri en bij de derde de vuilnisbak.
 


C17 Bij 3 landen die hebben deelgenomen aan het EK Voetbal 2012 links
De toegestane afkortingen staan opgesomd in artikel 7 van het reglement. EK staat daar niet tussen en is dus een niet toegestane afkorting.

C25 Na oranje brievenbus 1e weg links
Deze brievenbus is niet geheel oranje, er staat ook tekst in een andere kleur op.
 


C30 Na "NA" na "NA", bij bij bij bij links
Deze opdracht is een kwestie van goed lezen. U zocht eerst 2 bordjes "NA", die na elkaar geplaatst zijn, daarna 2 bijen bij een weg naar links.

C39 Na "DE RUYTERLAAN" en brug viersprong oversteken
Deze opdracht leidt niet tot een (niet gedwongen) verandering van rijrichting. Dus na de viersprong niet doorgaan met de volgende opdracht, maar doorrijden naar opvanger.

C- en A-klasse gedeelte: Jannie Hazeleger.

Verslag: Ko Donk.


omhoog