Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2010
      Lenterit
      Oranjerit
      Pinksterrit
      Allerhanderit
      Wijnrit
      Snertrit
  Verslagen 2009
  Verslagen 2008
  Verslagen 2007
  Verslagen 2006
  Verslagen 1998 - 2005

Verslag Allerhanderit 2010
 

uitzetter:     Joop van der Gronden uit Renkum
controleurs: Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
12 september 2010

Download routebeschrijving en uitleg:
 Rit  Uitleg


De zomervakantie is voorbij en de tijd van puzzelritten rijden is weer aangebroken. Het is een regenachtige zondagmiddag. Perfect weer om een puzzelrit te rijden, of niet? Toch maar besloten om een poging te wagen en om 12.45 uur hebben wij dus ook maar de waterdichte schoenen aangetrokken en zijn wij op weg gegaan naar De Moespot. Bij De Moespot aangekomen was het alweer gezellig druk. Klokslag 13.30 uur startte voor ons de puzzelrit en de goden waren met ons, "het was DROOG".

2. Na viersprong, voor viersprong L.
Dit was voor ons al een valse start, fout 1! Altijd treuzelen bij de start, ervan uitgaande dat er in het begin altijd een nep gemaakt wordt (vooral bij Joop van de Gronden).
 


4. Voor "H 16" R.

Je moest natuurlijk op zoek naar de tekst H16 en niet naar het huisnummerbordje 16. Altijd leuk voor de bestuurder om de navigator even te attenderen op het goed voorlezen van de tekst! (voor ons fout 2, begint goed).

6. Na verkeersbord aanduidende gesloten voor alle motorvoertuigen R.
Het verkeersbord is aanwezig, maar het is vandaag zondag, dus gewoon rechts afslaan.

7. Na 2 schrikhekken, brug, schrikhek en brug asfaltweg L.
Wij dachten nog, daar gaan we weer. Waar zou het kleine schrikhekje staan? Maar dit is het nadeel van een regenachtige dag, vooral niet uitstappen en even gaan kijken.
 


8. Na "32", voor boom en "RC" "G" R.

Allereerst op zoek naar het bordje met 32 daarop. Dan op zoek naar een routecontrole of... eventjes goed lezen, we zijn op zoek naar de tekst RC. Dus we rijden gewoon rechtdoor naar de opvanger.

11. 2e weg L.
12. 2e weg L.

Voor ons moeilijk uit te leggen, altijd een valkuil voor ons. Maar de uitleg spreekt voor zich.

16. Na 2 verkeersborden, voor 5 verkeersborden L. (MUG)
Alle verkeersborden staan in het officiŽle boekje, maar als je goed kijkt staat tussen de laatste 5 borden 1 bordje met verboden voor motorvoertuigen op meer dan 2 wielen, dus 1 weg eerder links gaan.
 

 


20. Na "PAS OP" en tweede uitroepteken L. (MUG)
22. Na 3e uitroepteken en "AMBC" L. (MUG)

Voor ons geen probleem, het eerste uitroepteken bevatte geen punt. Opdracht was uit te voeren, maar bij opdracht 22 doorrijden naar de opvanger, want er was geen derde uitroepteken te vinden.

24. Na verkeersbord aanduidende verzamelplaats asfaltweg L.
Het bord is duidelijk te zien, maar helaas, dit bord is geen verkeersbord, dus gewoon rechtdoor rijden.
 


27. Na Franse Frank L.

Instinker, wij zijn er vanuit gegaan het ook Pietje, Jantje of Klaasje kon zijn op de foto.

30. Na tunnel links.
Nu was het wel eventjes droog. Even uitstappen en kijken op het elektriciteitshuisje of de afbeelding op de foto echt wel een tunnel was.
 


33. VRW L.
34. Na "AMBC" L.

Op zoek naar het bordje AMBC. Konden wij niet vinden. Toch maar eventjes terug rijden om nog eens goed te kijken en geluk bij een ongeluk "daar stond een bord doodlopende weg". Eventjes naar links en controle halen.
 


35. Na zwarte driehoek L. (MUG)
Een goede bekende. Altijd een leuke val in een puzzelrit. Je zou zeggen, dit is geen zwarte driehoek, want er is met witte letters in geschreven, maar het driehoekje in de letter A was toch echt zwart.
 


36. Klinkerweg L.
Nooit gezien dat deze pijl uit 2 delen bestond, voor ons dus weer een extra strafpunt.

37. "Allehanderit"R.
Nu even de bestuurder laten weten dat je dus echt wel kunt lezen en dat spelfouten voor jou dus geen probleem zijn.
 

 


40. Na alle 26 letters van het alfabet R. (linkerweg is rechtdoor)
Hebben jullie de letter E gezien op de houder van het bordje, de letter Y in de situatieschets was voor ons de instinker, vonden wij een beetje een rare letter.

45. Na "AMBC" en een kroonschild ter gelegenheid van een eiken huwelijk R.
Altijd handig als je ouders kortgeleden 40 jaar getrouwd zijn en dan na gaat denken wanneer het volgende feestje gehouden gaat worden. Bij 50 jaar dus, de GOUDEN bruiloft!
 


46. Na "AMBC", ruiter en pad weg R.

Even in het verkeersboekje opzoeken wat het ruiterbordje betekent. Ja hoor "ruiterpad", niet inrijden, maar voor de boom langs.

47. Voor halve cirkel en een half vierkant R.
Weer zo'n gouwe ouwe (voor ons een makkie). Na ooit een keer in de fout gegaan te zijn en daarna de uitleg bestudeerd te hebben, zeggen wij tegenwoordig bij zo'n vraag: "Er bestaan toch geen halve vierkanten!!".
 


51. "Rentinckstraat R.
Weer een mooie vraag voor de navigator. Ja, wij letten op de fouten in de tekst. Even doorrijden tot de opvanger, daarna finishen in De Moespot. Dit natuurlijk niet doen en doorrijden naar de letter J, noteren en omkeren. Wat staat daar bij die schutting?? DE GELE VLAG, dus nu pas gefinisht.
 


Zo, nu eventjes alle letter netjes op het formulier schrijven en snel inleveren. Voor het eerst sinds tijden waren we weer eens op tijd binnen. Na een lekker bakkie koffie te hebben genuttigd kwam de uitleg al snel en stonden we weer versteld van de fouten die we hadden gemaakt, 7 in totaal (210 punten). We zijn geŽindigd op een gedeelde tweede plaats en hier waren we best content mee.

Joop (uitzetter) en Henk en Jannie (controleurs), bedankt voor de leuke rit en onze complimenten. Wij weten nu, na dit verslag te hebben geschreven, hoeveel tijd er in gaat zitten om een rit uit te zetten en de uitleg daarvan te geven.

Tot de volgende rit,

Ferry Reijenga (bestuurder)
Nanda van Dijk (navigator)


omhoog