Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2010
  Verslagen 2009
      Lenterit
      Oranjerit
      Pinksterrit
      Allerhanderit
      Wijnrit
      Snertrit
  Verslagen 2008
  Verslagen 2007
  Verslagen 2006
  Verslagen 1998 - 2005

Verslag Allerhanderit 2009
 

uitzetter:     Joop van der Gronden uit Renkum
controleurs: Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
13 september 2009

Download routebeschrijving en uitleg:
 Rit  UitlegIk heb eens een video-opname gezien waarin aangetoond wordt dat je dingen kunt zien zonder het waar te nemen. Aan testpersonen werd gevraagd goed naar de beelden van verkeer te kijken en te tellen hoeveel auto’s er te zien waren. Na afloop werd gevraagd of iemand wat bijzonders was opgevallen. Niemand zag een persoon verkleed als gorilla door het beeld heen lopen. Het is leuk om te zien dat het de uitzetters lukt om dat ook bij ons voor elkaar te krijgen. Zien zonder waar te nemen.

Zondag 13 september, na een lange zomer, mochten we weer. De hele zomer hebben wij weinig puzzelritten gereden, omdat het er niet van kwam. In de vakantietijd is het tijd voor vakantie en mochten wij ook oppassen op de kleinkinderen. Niet te lang natuurlijk.

Na aankomst bij de Moespot druppelden de bekende puzzelrijders weer binnen. Ook leuk om te zien dat er weer nieuwe deelnemers meedoen, zoals een deelnemer in een, nagenoeg als nieuwe, Peugeot C4 cabrio. Niet uit 2009 maar uit 1938. Tevens zagen wij een snelle deelnemer in een Donkervoort. Leuk.

Op naar de rit. Een rit van Joop. Moet kunnen. Meestal een redelijk ontspannen en leuke rit. Hierbij ons relaas.

3. Na verkeersbord aanduidende eenrichtingsweg, in deze richting gesloten voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee R.
Het verkeersbord gaf aan dat wij niet rechtdoor mochten rijden, dus lekker verplicht naar links en weer een verkeersbord zoeken. Toch getwijfeld of het bord wel goed was. Hadden we het wel goed waargenomen? Terug en wat tijd verbruiken.
 


8. Na "22" en bamboestok L.
Op zoek naar bamboestokken in moestuin. Bamboestokken gezien en waargenomen. Ook leuk om te zien dat een RC ook met een bamboestok in de grond gezet kan worden.

9. Na pijnbestrijder voor hoofdpijn R.
Daar krijgen wij geen hoofdpijn meer mee. Gewoon recht door.
 


14. Na brug en brug viersprong L.
Inderdaad door de diverse doodlopende weg borden geen viersprong.

15. Na Joop en Spaanse torador R.
Is Spaanse een vrouwspersoon? We hebben plaatje niet aangeschouwd. Torador kwam in ons woordenboek niet voor. Het gaat goed. Appeltje eitje, toch?
 


20. Na klok R.

Wij herkende een meter die de luchtdruk aangeeft. Een klok was ons inziens iets wat de tijd aangeeft, dan wel de vorm heeft van een klok, bijvoorbeeld duikersklok. Wij zagen hier in deze meter geen klok, de uitzetter echter wel. Eindelijk iets fout.

22. Eenrichtingsweg L.
Hier een trucje routebeschrijving die wij niet herkend hebben. Wij zagen wel dat we op een eenrichtingsweg begonnen. Door het verkeersbord verplichte rijrichting naar links, door de DLW’ s in de zijwegen nog geen opheffing van het karakter eenrichtingsweg. Een ritpijl geeft voor ons een verplichte rijrichting aan, maar heft dit, door de weg rechts het karakter op? Zover hadden wij niet gedacht. Het resultaat was dat we bij de herstelopdracht HK lekker gekeerd zijn. Foutje.
 

 


24. Voor gele cirkel weg R.
Wij ontwaarden een geel rond vlak op de school. Volgens ons is een cirkel de lijn die rond getrokken is, danwel het vlak binnen deze lijn. Geen lijn te zien. Volgens onze redenatie was dit geen gele cirkel, of toch wel. In ieder geval ver weg voor de cirkel afslaan. De eerste afslaggelegenheid was weer goed.
 


25. Einde weg L.

Wij namen de einde weg situatie waar. Het bedrijfsterrein zag er niet doodlopend uit, waardoor wij op het bedrijfsterrein de goede letter hebben op gehaald.
 


27. Bij trekzak L.

Trekzak stond niet in ons Koenen woordenboek. Ook al wordt een trekharmonica ook wel eens denigrerend trekzak genoemd, maar is het dan ook een officieel woord. Wij zijn nog steeds zo eigenwijs dat we geen Dikke aangeschaft hebben voor onze favoriete sport, anders hadden wij gezien dat het toch goed was. Ons hoor je niet zeuren, wij accepteren deze fout.

31. Viersprong oversteken.
Waar blijft de richtingsverandering. Daar trappen wij niet meer in.

33. Na verkeersbord, voor 3 verkeersborden R. (MUG)
Als er MUG achter de zin staat vermeld, geld dit dan voor de gehele opdracht of alleen voor het achterste gedeelte van de zin na de komma. Vijf minuten later zagen wij een mooi klein bordje “verboden voor voetgangers” wat dit probleem oploste. Opletten om niet uit te stappen en te stempelen.
 

 

36. Na "NP" L.
Wij zagen de NP op de parkeerplaats staan. Wat schrijf ik nu? Een parkeerplaats waar je niet mag parkeren. Veel klinkers, dus geen één vlak en doorrijden maar.

En dan iets nieuws, een coderit. Lijkt mij leuk, Annemieke vond dit maar niks. Gewoon de vakjes met herstelopdrachten invullen en de route vervolgen, toch?

Mooi om het gebouw gereden en de A opgehaald. Bij de situatieschets ging het bij ons fout. Zo moeilijk moet het toch niet zijn om de situatieschets te beoordelen aan de werkelijke situatie. Wij beoordeelden de wegsituatie verkeerd en reden de proef uit en ontmoetten een stempel. Jammer, wij kwamen er niet uit. Het leek mij zo leuk om deze coderit uit te rijden.
 


41. Na rechtersok en linkersok asfaltweg R.

In de wandelsport zijn er inderdaad linker- en rechtersokken. Deze zagen wij dan ook in de goede volgorde aan ons voorbijkomen, of is het andersom, kwamen wij de sokken voorbij?

45. Na Musschendorp L.
Maar goed dat ik een oplettende navigator had, we zouden zo de Emelaarseweg in duiken. Wij hadden nog geen einde Musschendorp ontwaard, dus doorrijden. Wat zijn we toch goed hè.
 


46. Na verkeersbord S-bocht asfaltweg L.

Wij spotten een verkeersbord S-bocht. Ook hier even opletten, de definitie in het politieboekje van Olie is niet conform, dus rechtdoor.

48. Na dwarsdoorsnede van de hersens van een olifant R.
Een leuk en mooi plaatje gezien met een mooie vrouw op de voorgrond. Ik was ditmaal niet afgeleid en herkende geen olifant en geen doorsneden van zijn hersenen. Het leek mij meer op een doorgesneden rode kool. Inderdaad goed gezien, onderzocht, beoordeelt en waargenomen.

49. Na stopstreep R.
De stopstreep op de weg was er niet meer en wij vonden op de foto wel een stopstreep die meer omvatte dan alleen een rechte streep. Kan het wel of niet. Ja, toch?
 


50. "Dick Kooloospad" R. (brievenbus negeren)

Wij aanschouwden een bord en namen een pad, dat door kan gaan voor een weg, waar. Dus waar. Wij zagen geen reden om deze opdracht te negeren.

52. Na "ALLERHANDERIT" L.
 Wij zagen de uitgeknipte vlakjes. Bij twijfel altijd uitstappen, want dan is er meer aan de hand. Ik zag de uitgeknipte L en mijn waarneming omvatte geen streepjes. L is geen reglementaire herstelopdracht, dus vrolijk rechtdoor. De clou niet gezien, foutje. Later in de telkamer op een weergave van een foto van dit bord gezien dat er echt streepjes waren. Je kijkt, je ziet, maar neemt dus niet waar. Knap.
 


Op naar de gele vlag. Is er echt geen gele vlag truc. Dit is wel een makkelijk einde.

Na de kaart ingevuld te hebben, snel naar de telkamer om onze kaart en alle andere controlekaarten na te kijken. Toch weer spannend. 5 Fout. Is dit goed genoeg voor de A-klasse. En ook hier blijkt weer, er zijn altijd weer betere deelnemers. Toch een leuke Joop-rit gehad. Bedankt.

Jan Traa, met de groeten van Annemieke.


omhoog