Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2010
  Verslagen 2009
  Verslagen 2008
      Paasrit
      Oranjerit
      Pinksterrit
      Allerhanderit
      Jubileumrit
      Snertrit
  Verslagen 2007
  Verslagen 2006
  Verslagen 1998 - 2005

Verslag Snertrit 2008
 

uitzetter:     Paddy Jans uit Wijk bij Duurstede en Joan Oostveen uit Cothen
controleurs: Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
9 november 2008

Download routebeschrijving en uitleg:
 Rit A- en B-klasse  Rit C-klasse  Uitleg


November en dan alweer de laatste rit van het jaar; wat gaat dat toch hard.
Een ritje van Joan en Paddy…… opletten, opletten, opletten en tot slot nog eens opletten. Alles zal wel soepeltjes lopen, maar……. mogelijkheden te over om het fout te doen.

3. na lantaarnpaal en verkeersbord dat klopt asfaltweg rechts
Duidelijk dat deze rit een lange rijtijd zou gaan kennen: hoe lang moest je hier nu wachten of het bord zou gaan kloppen? Een half uur vonden we wel lang genoeg, toen zijn we maar doorgegaan.
 


4. na “PJ” en “VAN OLDENBARNEVELTSTRAAT”, voor “Van oldenbarneveltstraat”, viersprong rechts

Tja, hoofdlettergebruik in straatnamen (op het straatnaambord staat Van Oldenbarneveltstraat); opzoeken in het reglement biedt geen soelaas: hier wordt er niet over gerept en de voorbeelden kennen alleen maar een hoofdletter aan het begin van de naam. Puur vanuit het Nederlandse taalgebruik gezien, is het logisch dat de achternaam in de routebeschrijving ook met een hoofdletter moet beginnen. Wat nu? Wij hebben in ieder geval verkeerd gegokt (wel uitgevoerd). (fout 1).

5. viersprong oversteken
Bij gewoon rechtdoor oversteken is geen sprake van een richtingsverandering; dus rechtdoor rijden tot een opvanger of totdat opdracht 5 is uit te voeren (wij zijn nog steeds benieuwd wanneer het een keer wel kan). De opvanger liet ons doorgaan met opdracht 56…….. nu niet schrikken, maar gewoon uitvoeren en op zoek gaan naar opdracht 57, daarna wordt u vast wel opgevangen en teruggezet naar opdracht 6.
 


7. na bushaltebord en bushaltebord, bij WW en schikhek links

Na de eerste zes opdrachten hadden wij al aardig schik, maar wat een hek hiermee te maken heeft? Wij weten het niet.

8. na erwt en wortel links
Na wat discussie of er op het eerste bordje wel erwten stonden afgebeeld de wortel van 16 (het getal 4) maar genomen en linksaf gegaan.
 

 


10 na verkeersbord aanduidende einde bebouwde kom links (Vadna)
11. na “20”, voor weg weg links
12. aanhoudend weg rechts

Een leuke combinatie; een keer terug is niet zo erg, maar twee keer terug…… je komt tijdens zo’n opdracht wel veel deelnemers tegen (en wandelende mensen die ook niet echt wisten waarom het zo druk was).

13. na “28”, “32”, “DLW”, viersprong, draadspanner en isolator asfaltweg links
A. na kombord einde weg links (Jan van Arkelweg)
14. na verkeersbord aanduidende einde bebouwde kom viersprong links
15. na isolator en draadspanner “’t Jannendorp” links

Ja, fijn hoor, wel opletten of de asfaltweg van opdracht 13 weer gebruikt zou mogen worden in 15, (omdat hij twee namen heeft niet gedaan), maar de viersprong over het hoofd gezien (fout 2).
 

 


16. vierspronq rechts

Helaas voor de uitzetters stond deze opdracht wel heel duidelijk onderaan de bladzijde; heren uitzetters: de volgende keer op een wat minder opvallende plaats in de routebeschrijving zetten.

17. na derde viersprong en brug en twee slimmerikken, bij WW links (GA)
Dom, dom, dom, na enige discussie kwamen we tot de (juiste) conclusie om het niet te doen, maar vergaten wel de RC te noteren………. (fout 3).
 


18. voor paal met rode kop asfaltweg rechts

Als het op het eerste gezicht niet kan, altijd nog even verder kijken: de in het oog springende paal stond links van de as van de weg, maar rechts stond nog een paaltje met een echte rode kop. Leuk geprobeerd.

19. na boerendozijn en gekkegetal “Klein Moorst” links
Een gek kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden; laat staan twee gekken. Daarom maar even het Groene Boekje raadplegen en jawel hoor: het is gekkengetal.
 

 


20. na RC asfaltweg links

Een op het oog simpele opdracht op een rechte weg…… en dat in een ritje van Joan en Paddy: goed opletten! Een rare controle en verderop nog iets dat op een controle lijkt.. nee, toch maar niet doen.

23. na “31”, “31”, rookworst en ampersand links
Hulde, de rookworst en het “@” teken waren voldoende afleiding voor ons om de ampersand (&) over het hoofd te zien (fout 4).
 


24. na inktvlek, vlinder en bank links
De grootste discussie voor ons was of het wel om een inktvlek ging (is de tekening wel met een inktjetprinter geprint en niet met een laserprinter; daar gaat immers poeder in); toch maar gedaan.
 


26. na “B” eenrichtingsweg rechts

Jammer in dit soort gevallen is dat je zo moet zoeken naar die B; andere deelnemers worden daardoor attent gemaakt op het eerste weggetje.

32. aanhoudend na verkeersbord rechts
Het was hier zo druk dat de opdrachten alleen lopend gedaan konden worden; in de drukte zagen we over het hoofd dat er twee borden voor ieder rondje nodig waren (fout 5; maar wel de laatste).
 


34. na “PJ” en zwart gat links

Een zwart gat is een bijzonder hemellichaam, waaruit geen licht of materie kan ontsnappen als gevolg van zijn sterke zwaartekrachtsveld; het is dus zaak daarbij uit de buurt te blijven.

35. aanhoudend “P. Jansweg” links
Volgens ons was deze val al eens in een andere rit gebruikt, maar het blijft leuk, vooral als je op het laatste moment pas ziet dat de 3e weg twee namen heeft.
 


39. niet tussen “SCHERPENZEEL” en “SCHERPENZEEL” doorrijden

Het was voor ons even de vraag of je wel automatisch in de D terechtkomt; maar iets anders kon daar moeilijk.

41. op rotonde tweede weg rechts
Het is toch wel erg dat iedereen zomaar een DLW-tje kan neerzetten; deelnemers moeten nu steeds op hun hoede blijven.
 

 


43. na “TOM” en “MOT”, voor RC rechts

Heren uitzetters: een fraai stukje huisvlijt; alleen jammer dat de tekst maar aan een zijde staat en dus nooit twee keer te gebruiken is.

45. na nieuwste autokenteken links (u mag over parkeervakken rijden)
Helaas had ik voor vertrek de site van de RDW niet geraadpleegd (en mobiel internet hebben wij niet aan boord); maar nee, er zijn toch echt nieuwere kentekens.

49. na naam van de hoofdstad van Noord-Holland, “Voskuilerdijk” links
Als inwoners van Noord-Holland waren we hier natuurlijk in het voordeel (of juist niet?). Het bordje Haarlem zagen we gelukkig vanuit onze ooghoek in de bosjes staan, de opdracht uitvoeren was dus niet zo’n probleem.
 


50. na elfduizendelfhonderdenelf asfaltweg rechts

Tja, natuurlijk niet bij 111111; maar wat te doen bij een bordje 12111?
Gewoon rechtdoorrijden, want het getal bestaat niet.

51. na “H”, “I”, en “G” asfaltweg rechts
Wij hebben er nog even over gedacht om G, I, H op onze kaart te noteren, maar de controles waren wel erg klein in vergelijking met het voorbeeldenbord, dus toch maar niet gedaan.
 


54. na bocht waar een adviessnelheid van 30 km/h geldt, voor “FOREST MOUNTAIN RANCH” rechts

Als u eens wist welke afkortingen wij allemaal nog kunnen verzinnen… wellicht komt het er nog wel eens van.

57. na brug, plaatsnaambord en 4-sprong, viersprong rechts (GA)
Deze was zo in het oog springend dat er wel wat meer aan de hand moest zijn; bij een RC zo vlak over de kruising moet je altijd attent zijn.
 


Finish, kaart binnen inleveren in De Moespot

Leuke uitsmijter; maar voor alle zekerheid hebben we toch ook maar even gekeken of de finishvlag echt geel was.

Joan en Paddy (en iedereen die op wat voor manier ook heeft meegewerkt aan deze rit) heel veel dank voor deze middag, want hoewel er lekkere snert was, was deze Snertrit zeker geen snertrit.

Equipe A4: Wim Rappange / Ruud de Beer.

 

Ritverslag C-klasse

11 na “20”, televisie en radioantenne weg links
Het bordje met de tekst 20 erop was snel gevonden. Nu niet op zoek naar een televisieantenne, want er staat geen – achter televisie in de routeopdracht. Een televisie was niet te vinden.

35 “P. Jansweg” links
Op zoek naar een weg, vernoemd naar één van de uitzetters van de snertrit. Hij had een keurig straatnaambord geplaatst. Het officiële straatnaambord De Steeg was u gepasseerd, dus de weg had geen twee namen. Als u het bord goed bekeek, zag u dat er geen . stond, maar een kleine a. De naam van de weg was dus Pa Jansweg. Dus niet linksaf.
 


37 bij poort, voor melkgever asfaltweg links
Leuke puzzelopdracht. Een koe is vrouwelijk, dus een melkgeefster en geen melkgever.

C-klasse gedeelte: Jannie Hazeleger.

Verslag: Wim Rappange / Ruud de Beer.


omhoog