Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2010
  Verslagen 2009
  Verslagen 2008
      Paasrit
      Oranjerit
      Pinksterrit
      Allerhanderit
      Jubileumrit
      Snertrit
  Verslagen 2007
  Verslagen 2006
  Verslagen 1998 - 2005

Verslag Jubileumrit 2008
 

uitzetter:     Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
controleurs: Herman en Hanny Vrielink uit Rhenen
5 oktober 2008

Download routebeschrijving en uitleg:
 Rit  Uitleg


B-Klasse, startnummer 12
Bestuurder: Rinus van Middendorp
Navigators: Jeannette en Marjanne van Middendorp

Het was snertweer maar we reden de Jubileumrit. Deze was uitgezet door Henk en Jannie Hazeleger. Zoals verwacht bij deze uitzetters een leuke doch moeilijke rit. In overleg met Henk en Gep van de Kemp zouden we tekenen voor 500 strafpunten. Dat is namelijk voor ons zeer normaal.

Graag merken wij bij deze jubileumrit op dat het een erg leuke dag was, we hebben genoten van de leuke ontvangst met champagne en overheerlijke hapjes. De heren strak in het pak en de dames in stijlvolle bijpassende kleding. Dit mogen we natuurlijk niet over het hoofd zien!
 

 


De Majoor!!
Wat een leuke verrassing! Dit maakte de avond helemaal af. Gezellig een praatje over wat leden en het bestuur! Wat hebben we gelachen om de handen van Traa! Nu nooit meer onder de tafel dus.

We hebben genoten van de receptie. Het gezellig bijpraten voor de rit en bij terugkomst van een lekker en gezellig buffet. Een grote bak ijs na maakte het geheel compleet.

50-jaar AMBC Achterveld!
Henk, Herman, Joop, Paddy, Jan, Joan
Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Maar wat is een bestuur zonder de leidinggevend functie van de vrouwen!! Dus jullie ook van harte gefeliciteerd.

Dan nu het ritverslag.

2. na waarschuwingsbord aan boom viersprong R
 


4. Nadat u het jubileumlogo en het oriënteringspunt net gepasseerd bent, gaat u weg L (voorzichtig, let op verkeer)
Het jubileumlogo hebben we natuurlijk gezien. Het oriënteringspunt net niet begrepen. Per ongeluk goed uitgevoerd!
 


5. Na kleuren van de ringen bij de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen op 10 februari 2006 in Turijn, asfaltweg R
We hadden allemaal geen idee van de kleuren. Vonden het geheel kleurrijk en zijn rechtsaf gegaan. Helaas de A gemist.

6. U dient ervan uit te gaan dat u richting het zuiden rijdt. Er staat een oostenwind. U kiest op de viersprong de richting dat u de wind in de rug heeft.
Dit was een opgave voor onze bestuurder Rinus. Na even nadenken wist hij dan ook dat we rechtsaf moesten. Letter S gehaald en weer verder.

7. Na wortels, knotels en bottels asfaltweg R
Wortels waren makkelijk te vinden, deze hingen aan de boom. Na een tijdje kwam Jeannette met het idee dat de klemtoon anders moest liggen. In plaats van knotels dus knot-els. Dit hebben we ook gevonden. Bottels hingen ook aan de boom. Goede letter E gehaald!
 

 


Bij het aanvullend reglement werden we erop attent gemaakt dat we in een safaripark reden. Jammer, maar bij Henk en Jannie konden we dus niet stoppen voor een lekker appeltje. Wel natuurlijk de bewegende letters O en Q opgeschreven.
 


10. Na ellen L
Na de geschreven tekst ‘ellen’ zijn wij doorgegaan en kwamen bij de twee LL. Hier zijn wij links gegaan, want wij dachten het zijn toch twee ellen. Bleek achteraf dus fout te zijn…
 


14. Na eend R
15. Na konijn R

De eend was gelukt. We hebben alleen nergens een konijn kunnen vinden. Deze zat dus in de foto van de eend verwerkt. Natuurlijk mag een oriënteringspunt niet meer dan 1x gebruikt worden. Dus per ongeluk goed gedaan! Nu twee keer de G gehaald.

Na een rondje terug bij Henk en Jannie. Inmiddels waren we gelukkig uit het gevaarlijke safaripark. En konden nu rustig stoppen en het raam openen voor een appeltje. Weer de 2 twee bewegende letters O en Q genoteerd.
 


19. Na jubileumlogo en ononderbroken lijn asfaltweg R

Het jubileumlogo was logisch, daar hadden we een mooi voorbeeld van gekregen. Maar toen de ononderbroken lijn… De twee lijnen was een discussiepunt tussen ons allemaal in de auto. Toch maar gekozen voor twee ononderbroken lijnen en niet één onderbroken lijn. Geen foute letter K genomen.
 


22. Na P R

Deze paddenstoel was voor ons een raadsel. Het (kleine) verborgen exemplaar hebben wij dus ook niet gezien. Foute letter D erbij!

24. Na gemeentewapen klinkerweg R
Het gemeentewapen was makkelijk te vinden! Met de klinkerweg hadden wij ook geen problemen. Het geluk is met de domme zeg maar.. deze opdracht eveneens per ongeluk juist uitgevoerd!
 


25. Na jubileumlogo en “50 JARIG” asfaltweg R
We hebben het uiteraard gevonden. Het materiaal stond zichtbaar langs de route. We hebben niet moeilijk gedacht. We vonden het alleen vreemd dat er letters verticaal stonden. Dus doorgegaan en goed gedaan!

27. Na verkeersbord aanduidende voorrangskruispunt zijweg rechts
Dit vonden wij een aparte opdracht, daar er niet gezegd werd welke kant we op moesten. Bij geen idee, gewoon rechtdoor.
 


28. Voor “Doorgaan verkeerd” L

Leuke woordspeling. Dit wilden we in eerste instantie fout uitvoeren. Laatste moment zagen wij nog het bijgeplaatste bordje met de juiste tekst. De B genoteerd!

30. Na logo van jubilerende autoclub “Munnikenweg” L
Dit vonden wij één van de makkelijkste opdrachten van de gehele rit. Hadden totaal geen moeite om de goede letter J te halen.

Neutrale route:
Vlak voor een eindpunt kun je er zeker van zijn dat er een val is. Zo ook hier bij de Mercedes-Benz dealer. Marjanne bracht met een ingeving naar voren dat hekken geacht worden gesloten te zijn. Toch maar even met de weg mee naar rechts gegaan en de letter D genoteerd.
 

 


Toen naar Herman en Hanny in de Mercedes-Benz showroom voor een overheerlijke petitfour met koffie. Volgens ons een zeer geslaagd intermezzo. Mooie auto’s gezien, we moeten alleen nog even sparen!! Zeker voor herhaling vatbaar.

31. Na “NIJBORG” asfaltweg L
Nu nog even denken, wat was Nijborg? Hebben we dit gezien? Deze hebben we niet gezien en dus ook fout gedaan. Géén letter P genoteerd. (u mag niet langs af, ga verder met de volgend opdracht).
 


 

32. Na jubileumlogo, voor 3 verkeersborden asfaltweg L (MUG)
Dit bord hadden we gedeeltelijk begrepen. We gingen niet langs, want we wisten dat de pijlen op het bord verkeerd stonden. Goed gedaan van ons! Daarna niet in de gaten gehad dat een zijweg de borden opheft. Dus trots niet gestempeld en achteraf fout.

36. Einde weg R
We waren getransformeerd in een brommobiel. Laten we daar nou geen van allen verstand van hebben. Waar vallen we onder? Bromfiets? Trekker? Voor ons een raadsel. We hebben aangenomen dat wij hoorden bij de auto’s. Dus een goede letter L gehaald en een goede Q vergeten.
 


41. Na 1 asfaltweg R
De 1 stond aangegeven op een route controle bordje. Na nakijken in het reglement deze snel genoteerd. Tot hier ging het goed…. De rest is voor ons tot op nu een vraagteken. We hebben geen goede Z, maar wel een foute X.
 


42. Na viersprong, jubileumlogo en “BLW” R
Wij vonden het bordje BLW met een touw erover gespannen en hebben gemeend dat het daardoor niet ‘goed’ was. Fout gemeend. De goede B gemist.

46. Na staminee “Jan van Arkelweg” L
We hadden geen enkel idee wat een staminee moet zijn. We hebben gegokt en fout gegokt. Doorgereden en de foute Y genoteerd.


 


49. Voor auto op vangrail aardharsweg R

Dit bordje was duidelijk aanwezig. Ook het eenrichtingswegplaatje hebben we gezien. Het bordje DLW hebben we helaas gemist. Wel naar rechts gegaan en de letter F opgeschreven.

De aanvulling niet goed genoeg begrepen. Bijna bij de finish en toch nog een foute letter U. Want U is uiteindelijk toch een klinker.
 


53. Voor “JUBILEUM AMBC ACHTERVELD” links
finish, kaart inleveren in De Moespot
Wat zojuist verteld is. Er is bij de finish bijna altijd een val. Zo ook hier. We waren extra op onze hoede! En ja hoor, daar kwam nog een reactie van de achterbank. Jeannette merkte heel goed op dat deze boom al gebruikt was in opdracht 2. Even de goede letter A gehaald.

Kaart ingeleverd met 23 minuten tijdsoverschrijding. Voor ons geen probleem, we hebben toch vaak veel controles fout.

Toen gebeurde het!!! De uitslag werd bekend gemaakt. Nog druk aan het praten en overleggen, hoorden we opeens onze naam! We waren eerste! Wat een verrassing! Laten we er maar goed van genieten, waarschijnlijk zijn we de volgende keer weer hekkensluiter.

Uitzetters, hartelijk bedankt voor een leuke gezellige dag!

Rinus, Jeannette en Marjanne van Middendorp.


omhoog