Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2010
  Verslagen 2009
  Verslagen 2008
      Paasrit
      Oranjerit
      Pinksterrit
      Allerhanderit
      Jubileumrit
      Snertrit
  Verslagen 2007
  Verslagen 2006
  Verslagen 1998 - 2005

Verslag Allerhanderit 2008
 

uitzetter:     Ruud van Stijn en Arie Plugge uit Wijk bij Duurstede
controleurs: Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
7 september 2008

Download routebeschrijving en uitleg:
 Rit A-klasse  Uitleg A-klasse
       
 Rit B- en C-klasse  Uitleg B- en C-klasse


C-klasse, startnummer 10.
Bestuurder: Pieter van Riemsdijk, Navigator: Jeroen Reesen, team gecompleteerd door dochter Kayleigh (6 jaar en al een fan van het puzzelen).

Lekker weer zo'n ritje na de zomerstop. Ondanks het wat druilerige weer hadden we er weer zin in. Jeroen had al meerdere malen laten merken dat hij een goede navigator in de dop is, hetgeen tot uiting kwam in een goede klassering bij de nachtrit van Veenendaal. Mijn vaste bestuurder Ko Donk, kon vandaag helaas niet, echter zal er de volgende keer weer bij zijn.

Enfin, we gaan beginnen (en zullen uiteindelijk eindigen op de vijfde plaats).

2 Na naam van de zevende maand van het oorspronkelijke Romeinse jaar weg links
De zevende maand van het oorspronkelijke Romeinse jaar.., na wat krabben op het hoofd moesten we meteen al concluderen dat we eigenlijk geen idee hadden, dus het werd een blinde gok, helaas voor ons een foute, dus 30 puntjes binnen.
 


6 Na eerste Albert Heijn winkel asfaltweg links
De eerste Albert Heijn, mja, hier kun je dus wel uren over gaan discuzeuren. Soms wordt het uitgelegd als dat je aan de foto niet kan bepalen dat het de eerste Albert Heijn winkel was en nu wordt het uitgelegd als zijnde wel de eerste in de rit. Beetje flauw, maar daar doe je niet zoveel aan.
Ik hou me dan maar aan de slogan: een goed begin is het halve werk, maar ik hou niet van half werk.

8 Na schaapje weg rechts
Opgezocht in het woordenboek, daar stond niets in over een schaapje. Rechtdoor staat verleidelijk een bord van een schaap of een lammetje, beiden niet het gezochte woord. Zo mak als een lammetje zijn we nu ook niet meer. Eerst denken we dat we moeten gaan voor de gok op de paddenstoel, daarna besluiten we dat het gewoon een onzin woord is, eeeh, foute beslissing. Tjonge wat een 'false' start zeg!
 


10 Na de Lange Jaap eerste weg rechts
Ik meende te weten dat de Lange Jaap een vuurtoren was, dus was meteen rechts gaan wel verleidelijk. We rijden echter niet voor de eerste keer een ritje, want er staat verderop nog een bordje, dus daar maar even kijken. Zie: nog een vuurtoren, deze staat in Den Helder. Dat leek wat beter, met de nadruk op leek. Nu een goede gok geplaatst en gegaan voor de tweede vuurtoren, dus de goede combi BBJ opgehaald.
 


13 Na " 't Laantje" viersprong rechts
We vonden het laantje, echter zagen daar een auto in rijden, wat leidde tot verwarring bij ons in de auto. Waarom reed hij/zij daar nu in? Even teruggereden en opnieuw aangehaald en toen al snel geconcludeerd dat dat geen viersprong was (we meenden een bijgeplaatst bordje over het hoofd te hebben gezien, waardoor het laantje zou moeten worden ingereden). Niets van dat alles, het is dus geen viersprong. Ik zie als klap op de vuurpijl nog dat het een eigen weg is, maar redeneer dan niet even verder dat het daardoor een weg is die je niet mee mag tellen. Domme actie, goed voor 30 goudgerande strafpunten :-(

19 Na vlag van land dat het Europees kampioenschap voetbal heeft gewonnen weg rechts (MUG)
We hadden wel door dat het niet per definitie Spanje hoefde te zijn, het jaartal stond er immers niet bij. We wisten ook nog wel dat Rusland eens kampioen was geworden, maar de instinker van de overgang van de USSR naar het huidige Rusland was ons even ontgaan. Met dank voor wederom 30 punten.
 


23 Na "P" en drie vlaggenmasten, na drie vlaggenmasten en een karrenwiel, na acht hoefijzers en een paard met ruiter, na "23" en "17 19" weg rechts

Lekker opdrachtje op een oh zo bekend terrein uit eerdere puzzelritten. Het meeste was wel te vinden, we twijfelden ook wat over de volgorde bij het karrenwiel, echter concludeerden sowieso een fout bij de "17 19", die in de verkeerde volgorde stonden en ook niet op 1 ondergrond. Met name om die reden opdracht niet uitgevoerd en het dus niet fout gedaan.

33 Na boter, kaas en eieren weg links
De eerste foto had inderdaad het volgorde probleem, bovendien weet ik niet zeker dat er boter in zit, dus die keurden we af. De tweede keurden we goed, dat van die koppelstreepjes hadden we helaas niet door, wel een gemene instinker overigens. Anyway, hierdoor de juiste letter M gemist en weer 30 punten rijker.
 

 


38 Na logo van Albert Heijn, voor dobbelsteen klinkerweg links
Wij hebben de brievenbus niet gezien, vermoedelijk staat hij helemaal aan het eind van de weg (?) en voerden dus lekker opdracht 38 uit, terwijl we bij opdracht 37 de conclusie hadden moeten trekken dat we ER nog niet hadden uitgevoerd. Vermoedelijk was de dobbelsteen wel goed, maar dat maakte al niet meer uit en wederom 30 punten in de bagageruimte van onze auto.
 


41 Na brug, "50 M" en drie eikels viersprong rechts
Wij vonden de drie eikels op de afbeeldingen mogelijk inderdaad een eikel, maar wisten dat dit niet goedgekeurd zou worden volgens het puzzelreglement, maar vonden wel meer dan genoeg eikels in de eikenbomen die langs de weg stonden. Embleem Limburgse Jagers?? Nooit gezien, dus misschien hebben we hier wat mazzel gehad.
 

 


42 Na windwijzer zandweg rechts

We vonden eerst een zonnewijzer (die er achteraf vermoedelijk toevallig stond) toen de windwijzer en toen een bordje "zandweg". Dat was niet de juiste weg die we moesten hebben. Vlak voor de opvanger voor het afsluiten van de opdracht staat er een auto in het weggetje daar vlak voor naar rechts en we laten ons verleiden tot het opschrijven van die letter. Dom, want ook dat was geen zandweg! Kassa.

45 Na tractor, laars, huisdier, spa, riek, "UITRIT VRIJHOUDEN", kroon en "PARALLELWEG" asfaltweg rechts
Wij vonden dat dit zeker geen riek (ook volgens het woordenboek zijnde een hooivork met 3 punten) was, maar een gras of bladhark. Ook hadden we de fout in de tekst gezien, dus gingen we rechtdoor naar de goede opvanger.
 


46 Na fluit en betonnen paal klinkerweg rechts
Wij twijfelden of het eerste plaatje een fluit was, maar het grappige was dat de betonnen paal LOS stond, dus daar konden we niet op gaan. Toen zagen we het plaatje van het schip en gelukkig stond er iets in het woordenboek over een schip achter het woord fluit. Dus daar op gegaan, deels nog door het feit van het losstaande betonnen paaltje (die er overigens niet minder zwaar door werd), die we wel heel goed gevonden vonden. De derde fluit dus gelaten voor wat die was en opdracht goed uitgevoerd.
 


49 Na kameel eerste weg links
Potverdikkie, ruim vijf minuten zitten bakkeleien onderling of we zouden gaan op de trein als kameel, er stond me iets van bij dat die naam in verband stond met een trein. Onze Arabische kennis laat echter duidelijk te wensen over, tjeemig wat een vervelende instinker en nog zonde van de tijdsinvestering ook :-(. Dreizig punkte wieder fur uns.
 


50 Na "DE NORT" en "PARALLELWEG", voor schicht klinkerweg rechts
De teksten klopten en ook in de goede volgorde waargenomen, de schicht goed onderkend, niet laten afleiden door 1 of ander bordje (nog geeneens gekeken wat daar op stond) maar dan moet je ook wel goed op de weg blijven letten en hebben dus de stoeprand niet gezien. Zondepunten noem ik dat, grrr.

59 Na eerste zevenhonderdvijftig, tweede zevenhonderdvijftig en derde zevenhonderdvijftig weg rechts
De lastigste opdracht uit de rit. Ten eerste onderkenden we niet dat we opnieuw moesten gaan tellen (die kan ik mezelf aan rekenen, want dat had ik moeten weten). Wij vonden de DCCL niet goed omdat er in onze handleiding over Romeinse cijfers staat dat de C alleen subtractief mocht worden gebruikt en wij dachten dat dit betekende dat je ze niet mocht aftrekken van een voorgaande letter. De overigen vonden we allemaal goed (pure gok) maar keerden al eerder om (na de binaire cijfers) en haalden op die manier alleen maar de stempel op en niet de letter Q. Schade hier enigszins beperkt gebleven.
 

 


64 Na tien eikenbomen aan uw rechterhand, bij WW en P asfaltweg links
Ook wij hebben geen eikenbomen aan onze handen, al moesten we er wel even over nadenken. Iets beviel me niet aan de formulering, maar we hadden hem gelukkig door. Rechtdoor naar de goede 'V'.

65 Na tweede bushaltebord, "HUIGENBOSCH", asfaltweg, "KOLFSCHOTEN", P en tweede bushaltebord "Kolfschoterdijk" links
Het was inderdaad even zoeken, de praktijk leert dat je nog wel eens, voordat je goed en wel de opdracht hebt gelezen, al een deel van de oriŽntatiepunten voorbij kan zijn. Zo ook in ons geval, dus maar even terug rijden of het inderdaad 2 bushalteborden waren. Dat klopte dus linksaf.

69 Na brug, kombord "ACHTERVELD" en viersprong viersprong rechts
Stomste fout van allemaal, ik schuif hem mijn navigator in de schoenen :-), je moet natuurlijk wel goed lezen, hij noemde alleen het kombord zonder de tekst en dan gaat ook de chauffeur de bietenbrug op. Voor de laatste maal kassa in deze rit.
 

 

71 Na "W. VAN AMERSFOORTSTRAAT" en bibliotheek klinkerweg links
Hier ontgaat de uitleg ons een beetje, we hebben hem goed, alhoewel we wat twijfelden of het straatnaambord zich al dan niet in de uitmonding van de weg waar we uitkwamen bevond. We keurden dat goed, maar hebben echt niet gelet op de uitbouw van de bieb.

Kaart ingeleverd met 35 minuten tijdsoverschrijding, de regen is wel redelijk meegevallen. Een hele leuke rit met leuke vondsten erin, complimenten aan de uitzetters.

We kijken uit naar de jubileumrit, volgens jullie wordt het een spektakel, we laten ons graag verrassen en komen met 2-4 auto's!

Groeten van team Almere Buiten!

Pieter van Riemsdijk.


omhoog