Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2010
  Verslagen 2009
  Verslagen 2008
      Paasrit
      Oranjerit
      Pinksterrit
      Allerhanderit
      Jubileumrit
      Snertrit
  Verslagen 2007
  Verslagen 2006
  Verslagen 1998 - 2005

Verslag Oranjerit 2008
 

uitzetter:     Joop van der Gronden uit Renkum
controleurs: Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
13 april 2008

Download routebeschrijving en uitleg:
 Rit  Uitleg


Een leuke rit van Joop van der Gronden, dat is waar we voor kwamen en dat is wat we kregen. Joop had alle trucs uit de kast gehaald en, en passant, ook Erwin Krol voor mooi weer laten zorgen. De prachtige omgeving waarin wij onze clubritjes rijden deed de rest.

2. Na oranje vlag viersprong links
Meestal is de eerste val degene die ons al de das om doet. Al is het maar, omdat we dan weer zoiets hebben van … o ja, even inkomen, wat is dit nu weer. Onzekerheid slaat weer toe! Twijfel, wikken en wegen, en er nog niet echt een gevoel bij krijgen. De stempelcontrole stond bij een oversteekplaats, hekje erbij, enfin. Mag je hier stoppen? Waarschijnlijk niet. Uitzetter vond dat er niets bijzonders was. Nu …. toch wel zo gezien de situatie. Maar hier zijn we vaker in getuind en discussie volop. Toch maar gestempeld. Achteraf is deze val geneutraliseerd. Onze terechte eerste conclusie: bij een oversteekplaats mag je niet stoppen, ook al is de school dicht.
 


6. Na de namen van de drie kleinkinderen van de eerste troonopvolger van Nederland asfaltweg L
Willem-Alexander is nog geen opa, dat hadden we snel door.

7. Richting WW "ORANJE" rijden
Altijd al problemen gehad met die st…. WW en richtingen. Hadden we nu maar ons geheugensteuntje erbij gehaald, dan hadden we deze 30 strafpunten niet gehad. We moesten naar de WW rijden en niet naar de richting die hij aangaf.

11. Na brug asfaltweg L
Een weg die begint met asfalt en over gaat in klinkers heeft twee "aarden" en die kun je dus niet naar zijn aard aanduiden. Wel blijven opletten natuurlijk. Weer 30 strafpunten.
 


12. Na oranje lamp R
Lampjes, lampenkapjes, omhulsels etc etc. Natuurlijk zagen we een oranje kapje en dat is geen lampje. Overigens stonden hier wel veel mensen stil. Die kwamen we de komende rondjes nog veel tegen.

De RC voor de volgende opdrachten was nu een langsrijder. Niet te missen, maar wel handig dat we als vast wisten wat erop stond. In verband met dat rijtje auto’s, weet u nog …..

16. Na tittel R (MUG)
Tja, gelukkig was er de Dikke van Dale. Een tittel is een punt of stip. Nog even verwarring, maar toch maar genomen. Later bleek dat niet iedereen het met de vierkante computerpunten eens was. Deze werd dus neutraal.

Weer die langsrijder, nu snel gepasseerd.

19. Na roofdier R
Altijd weer leuk. Op een afbeelding een gestileerd beest. Tekst erbij, klaar. Dat vond ook niet iedereen, maar voor ons is dit prima. Ook een poema (PUMA) met een poot is een poema.

Weer die langsrijder, met een berg deelnemers die nog niet wisten wat erop stond.
 


23. Na het geboortejaar van koningin Beatrix asfaltweg L

1928, op het bordje aangegeven, hadden we snel uitgevogeld, was niet goed, wel 1938. Dus doorgereden.

29. Na blauwe flitspaal R
Er stond wel een blauwe paal langs de weg, maar onherkenbaar vanuit ons gezichtsveld wat voor functie die had (of de kast erop). Dat kenden we nu wel ……We waren snel weg, Joop! En niet door rood gereden.

35. Na zevenmaal "ORANJE" R
Alle credits voor mijn berijder. Ik zat al lekker te tellen toen de droge opmerking kwam dat deze toch wel allemaal op verschillende bordjes moesten staan. Zijn advies om door te rijden maar opgevolgd!
 


37. "0ranjelaan" L

Inderdaad een duidelijk herkenbare 0 (nul) in plaats van een mooie ronde O.

40. Na gebouw met primaire kleuren R
Opperste verwarring. Het gebouw zelf was wit(-achtig) en dat is niet een primaire kleur. Die zijn overigens verschillend voor fotografie, schilderen en noem zo nog een paar verschillende richtingen op.
Maar goed, er hingen een mooi rood, geel en groen bord (zelfs nog een blauwe voor wie mocht denken dat dat een primaire kleur is). Wij maakten ervan dat het abstract was, want wat was er nu eigenlijk gekleurd? Een gebouw IN primaire kleuren had ik nog begrepen. Een gebouw met borden in primaire kleuren ook. Maar nu???? Helaas 30 strafpunten. Veel te moeilijk gedacht. Gewoon een juiste opdracht volgens de uitzetter en die heeft altijd gelijk.

42. Na een aantal borrelglaasjes dat u kunt schenken uit 0,35 liter oranjebitter R (MUG)
Glaasjes schenken? Wij vonden het vanuit verschillende oogpunten al niet echt kunnen.
 


45. Na het werkpaleis van koningin Beatrix weg L
Twee afbeeldingen van inderdaad Paleis Noordeinde. Wij vonden echter dat het hele paleis erop moest staan en niet alleen de bordestrap met voordeur. Helaas voor ons dacht de uitzetter daar anders over. Wederom de 30 strafpunten binnengehaald.

47. Na neutrale routecontrole L
Routeopdrachten kunnen neutraal zijn (letteropdrachten). maar een neutrale RC …….
 


51. Na "Hoefseweg" asfaltweg R
Een straatnaambordje in een fietspad. Wij mogen die niet berijden, dus is het fietspad/weggetje voor ons niet aanwezig. Een straatnaambordje midden in het veld dus zogezegd.

55. Na spoorbaan asfaltweg L
U komt niet na de spoorbaan, die loopt nog een heel eind door.

57. Na "ORANJERIT", voor verkeersbord L
Het voorrangsbord was niet juist, meerdere lange en korte strepen. Doch voor het officiŽle bord doodlopende weg rechts, kon u toch netjes links. (Uitleg van de uitzetter, geen idee meer hoe deze situatie was ….. je kan niet de hele rit onthouden)
 


58. Einde weg L
Rechtdoor-rijders, altijd leuk.

61. Na oranjeboom L
Het bierviltje van oranjeboombier was misschien deels afleiding. Een sinaasappelboom blijkt een oranjeboom. En die stond op het viltje. In ieder geval gingen we hier heerlijk de mist in. Wederom 30 strafpunten.

63. Einde weg R
Hier was een horizontaal doorgezaagde DLW te vinden. De onderste helft is dan nog steeds DLW. Altijd een leuke val.
 


64. Na onderdoorgang R

Van Dale geeft hier uitleg. Enerzijds wordt aangegeven dat het een viaduct is anderzijds dat in geval van een onderdoorgang er sprake is dat de weg onder een andere doorgaat. Ook mogelijk onder iets anders door, maar dat hadden we even niet meer gelezen. Dus 30 strafpunten.

69. Na klinket eenrichtingsweg L
Een klinket is een klein deurtje in een grote deur.
 


76. "Oranjestad" R
Een straatnaambordje moet wit zijn met zwarte letters en de straatnaam is het onderstreepte deel van de tekst. Staan we toch met zijn allen een oranje bordje te bekijken. Lekker suf. Gelukkig was mijn berijder nog wakker. Scheelde weer 30 strafpunten.

77. Na oranjerie R
Wij vonden het gebouw op de afbeelding aardig voldoen aan onze definitie van een oranjerie, mooie vorm, heel herkenbaar. De uitzetter gelukkig ook.

78. Na Oranjevorst R (MUG)
Een dakpan als afleiding, maar zelfs dat is geen vorst. Toch maar wat heen en weer gereden om maar niets te missen. Kost wat tijd, maar je weet het dan wel zeker dat je eigenlijk gewoon door kunt rijden.
 


80. Na ritpijl L
Helemaal door. Alleen de ritpijl stond los in de pylon. Toch weer 30 strafpunten.

81. Finish bij de stempelcontrole.
Dat doen we toch bij de gele vlag ……. dus nog even door.

Enfin. Genoeg strafpunten voor de 5e plek, maar wel een leuke rit en middag gehad. Zelfs de lotto ging goed. Arie had prijs .....

Tot de volgende rit,

Ruud van Stijn.


omhoog