Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2006 - 2010
  Verslagen 2005
  Verslagen 2004
      Openingsrit
      Koninginnerit
      Vakantierit
      Wijnrit
      Herfstrit
      Snertrit
  Verslagen 2003
  Verslagen 2002
  Verslagen 2001
  Verslagen 2000
  Verslagen 1999
  Verslagen 1998

Verslag Vakantierit 2004
 

uitzetters:    Klaas Visser en Miranda Disselhorst uit Deventer
controleurs: Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
6 juni 2004

Het is 6 juni 2004 onze eerste rit van dit jaar die we in Achterveld gaan rijden. Terugdenkend aan de rit van vorig jaar van Klaas en Miranda gingen wij vol goede moed op pad (vorig jaar waren wij de onverwachte winnaars van hun rit). Om 13.37 uur mochten wij vertrekken. De rit bekijkend moesten we wel even omschakelen; een totale metamorfose wat betreft de papierindeling maar ..... Het is overzichtelijk en je kunt ook nog je letters en aantekeningen kwijt. Leuk gedaan!!!
 

A. Viersprong R ("Ruurd Visserstraat")
B. Einde weg L ("Hessenweg")

Lijkt niets mee aan de hand, maar onze eerste 30 strafpunten waren al binnen. Het miniatuur verkeersbordje verplicht rechtsaf hadden wij niet gezien.

1. Na 2de bushaltebord L
Foutieve afkorting, dus doorrijden naar de goede letter A

 
2. Na RC aanhoudend aanhoudend L
Op de Klettersteeg aangekomen was het er een drukte van jewelste. Een aantal B-rijders zat hier al in de problemen en een bekend gezegde zegt .... Problemen zijn er om op te lossen, dus even uit de auto stappen en deze mensen op de goede weg helpen. In hun opdracht stond een spelfout; routeKontrole. Hadden wij dit maar gehad, maar nee, gelijk aan de bak een aanhoudend opdracht, even nadenken .............? Aanhoudend aanhoudend wil zeggen twee keer aanhoudend, dus vier keer L en dan kijken of je de volgende opdracht kunt uitvoeren.

3. Voor weg L
Moest niet zo moeilijk zijn, maar door al het gekraak van onze hersens viel het “euro 10 centje” niet en haalden we weer 30 strafpunten. Wij zagen de weg voor ons niet liggen, helaas, maar we zijn er wel over heen gereden.
 

4. Voor oranje bord L
De situatieschets niet goed bestudeerd hebbend, zagen we de doodlopende weg niet en ja, je raadt het al weer ..... strafpunten.

5. Eerste weg L

6. Na boter, kaas en eieren weg L

We gingen opzoek naar een pakje boter, een stukje kaas en een doosje eieren als versnapering onderweg, maar kwamen helaas het spelletje tegen. In de eerste afbeelding zat de hersteller XO verstopt, dus deze eerst uitvoeren en dan opnieuw zoeken naar boter, kaas en eieren. En opdracht met succes uitgevoerd. Yes!!!!!

7. Eerste weg L
C. Doorgaande weg volgen
D. VRW R ("Hessenweg")

E. Na verkeerslicht L ("Horsterweg")
F. Na bushaltebord, "BRUG" en verkeerslicht L
8. Na fruit R (alleen materiaal gebruiken dat kennelijk door de uitzetter is geplaatst)
Fruit betekent meerdere eetbare vruchten, maar welke  “GEK” gaat  er  nu zwerf-

vuil vastspijkeren? Wel leuk verzonnen, maar jammer dat niemand dit heeft gezien.
 

9. Einde weg R
10. Na "KM" en zwarte driehoek R

De tekst “KM” was aanwezig en het zwarte driehoekje zat verstopt in de letter A van de aanwezige tekst.

 
11. Einde weg R
12. Na "KM" en Andreas kruis R

Een andreaskruis kennen we wel, maar met een hoofdletter?? Een persoon? Niets van dit alles kwamen we tegen, dus reden we in de goede letter H met XR 1R verder met punt 14.

13. Einde weg R
14. Na "KM", voor tien herstelcodes weg R

Tot 10 tellen kan Vincent gelukkig al en aangezien hij net zijn middagdutje had gehad, was hij goed uitgeslapen en kon hij ons weer een goede opdracht laten uitvoeren, want er waren zeker 10 herstelcodes aanwezig. Zowaar een hele combinatie letters goed!!!!!

15. Einde weg R
16. Viersprong R
17. Eerste weg L

Tijdens het uitvoeren van de routeopdrachten 18 tot en met 25 de borden waarop de tekst EIGEN TERREIN of VERBODEN TOEGANG voorkomt als niet aanwezig beschouwen.
 

18. Voor waarschuwingsbord R
Aangezien wij zelf het leuk vinden als er zelfgemaakte verkeersbordjes worden gebruikt, waren dit ook weer opdrachten naar ons hart en ja, foutloos gereden. Het eerste verkeersbord bevatte een verbodsbord  voor motoren,  dus verboden  in  te

rijden ook voor ons als automobilist aangezien het reglement aangeeft dat een weg bereden moet kunnen worden door zowel auto's als motoren. Bij het tweede verkeersbordje toch maar even alle verkeersborden erbij halen, want in een grijs verleden hadden deze uitzetters al eens van een bushaltebord een trambord gemaakt en nu was het weer raak, een omgekeerde tram.

19. Na voorzitter van de AMBC "Achterveld" R
Ja, afkortingen zijn voor ons niet zo’n probleem, dus wij hadden door dat de AMBC geen goede afkorting is en haalden de goede RC J op. ( trouwens mooie foto Henk)

20. Einde weg L
21. Viersprong R
G. VRW oversteken

Al weer een neutrale opdracht? Het rijdt wel makkelijk, alleen moet je je wel blijven concentreren en dat valt soms niet mee.
 

22. Eerste weg L (voorsorteren)
23. Na drie uur asfaltweg L

Op onze horloge was het al lang drie uur geweest, maar onze rijtijd van drie uur zat er nog niet op. Maar wat moet je nu met deze abstracte opdracht. We kwamen er na drie uur  denken nog niet uit, totdat we

in De Moespot hoorden dat de wijzers de letter L vormden en dat betekent doorgaan met punt L. Vandaar al die neutrale opdrachten.

24. Langs de route is een figuur geplaatst. Als u denkt dat de twee omcirkelde vierkanten dezelfde kleur hebben, dan gaat u eerste weg R, denkt u van niet, dan gaat u tweede weg R (één mogelijkheid is goed)
Een multipigok en een keer goed gegokt.

25. Einde weg R
H.  Viersprong L
I.   Viersprong R
J.   Op rotonde 2e weg R
K.  Na "JEU DE BOULES" L (voorsorteren, "Asschatterweg"
26. Voor weg en brug L (verkeersbord aanduidende doodlopende weg als niet aanwezig beschouwen en de situatie is overzichtelijk)

Wij dachten deze opdracht aardig goed uitgevoerd te hebben. Maar dat bleek één grote vergissing te zijn, omdat we in opdracht 26 te maken hadden met de doodlopende wegen en dat dat dus niet opging voor herstellers.

27. Eerste weg L
28. Einde weg R
29. Na verkeersbord aanduidende S-bocht(en), eerst naar rechts en huisdier viersprong L

Bij deze opdracht was alles aanwezig, aangezien een paard ook een huisdier is. Geloof dit nu maar, het is echt zo.

30. Na "KM" en 5e plaatsnaambord L

De plaatsnamen stonden op één ondergrond waarbij de borden elkaar overlapten, wij konden dus geen vijf borden na elkaar tellen. Maar wel opletten of er niet ergens anders nog plaatsnaamborden stonden (had ons niet verbaasd, de uitzetters kennende). Dit was niet het geval, dus rechtdoor rijden naar de goede opvanger T.

 
31. Viersprong R
32. Na  verkeersbord  L  (verkeersbord  aanduidende doodlopende  vveg  als  niet  aanwezig beschouwen)

De tekstval vveg was ons opgevallen, maar voor de rest hebben we veel rondjes gereden, zijn we vaak gekeerd en hebben te weinig letters opgeschreven.

33. Viersprong R
L.  Einde weg L
M. Einde weg R
N. 4e viersprong L ("Jan van Arkelweg")
 

34. Na kalbassen L (" 't Jannendorp")
Even het prisma gadegeslagen en ja, dat loonde weer, want ook zo kun je kalebassen schrijven en die stonden er genoeg op het plaatje.

O. Einde weg R
P. Viersprong oversteken
Q. Doorgaande weg volgen

 
35. Na RC weg R

Hoe we deze opdracht precies hebben uitgevoerd, weten we niet meer, maar dat we de goede RC D hadden, scheelde weer in de strafpunten.

36. Weg R
37. Na "DLW" en "RC" R

Alle tekst was aanwezig, waarvoor de zijkant van een klein paaltje al niet goed voor is (hier stond namelijk de tekst RC op). Maar er zat nog meer in deze opdracht, want wat hadden de FLOEPERTS (is een uitdrukking van ene Henny S. uit A.) gedaan; ze hadden zitten klooien met de ritpijl (wat ook niemand had gezien). Zullen we met elkaar nu maar een

afspraak maken bij Pearle??? Twee brillen halen één betalen; eentje voor opdracht 8 en één voor deze opdracht. Goede actie van Pearle!!!!

38. Einde weg R
R.  Tweede weg R
S.  Eerste weg L
T.  Einde weg L

Finish bij de gele vlag in de Rentinckstraat.
Controlekaart binnen inleveren.

Al met al een goed te rijden rit die vol onverwachte opdrachten zat en daarom nodigen wij jullie uit om volgend jaar als echtpaar een rit uit te zetten. Bedankt voor de fun die wij deze zondag mochten beleven met jullie rit. Ga zo door!!!!!!!!!

Groetjes van Robert, Thea en Vincent Trouw.

 

omhoog