Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2006 - 2010
  Verslagen 2005
  Verslagen 2004
  Verslagen 2003
      Openingsrit
      Koninginnerit
      Vakantierit
      Wijnrit
      Herfstrit
  Verslagen 2002
  Verslagen 2001
  Verslagen 2000
  Verslagen 1999
  Verslagen 1998

Verslag Vakantierit 2003
 

uitzetters:    Robert en Thea Trouw uit Voorthuizen
controleurs: Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
1 juni 2003

Voor we beginnen met het verslag van de rit, willen we allereerst Robert en Thea Trouw complimenteren met deze fantastisch uitgezette rit. Het was hun eerste keer maar ze hebben het geweldig gedaan. Ook hadden ze een prachtige rit uitgezet voor de kinderen. Helaas was de opkomst beperkt met het prachtige weer die dag. Toch hopen we dat andere uitzetters in de toekomst dit ook als een goed idee zien, zodat de kinderen vaker mogen meepuzzelen.

Johan en Wendy.

Nu het ritverslag en de belevenis van de rit van Johan en mij. Met volle moed zijn we aan de rit begonnen. Eerst begonnen we met het kijken op het bord bij de inschrijftafel en zagen daar dat ook kleine oranje bordjes met een letter of cijfer waren toegestaan. Onthouden dus!

Daarna het lezen van het aanvullend reglement. De belangrijkste punten waren:
d. Tijdens deze rit mag u geen gebruik maken van onderdelen uit een eerder gebruikt oriŽnteringspunt.
e. Bij het aandoen van een tijdcontrole dient u uw passeertijd in het eerstvolgende vrije vakje van uw routecontrolekaart te noteren.
g. Rode auto's, groene fietsen en zwarte auto's die niet actief aan het verkeer deelnemen zijn voor u niet aanwezig.
i. Deze rit wordt uitsluitend in de gemeente Leusden verreden.

Na dit allemaal doorgenomen te hebben begonnen we te rijden.
 

Start bij blauwe vlag.
1. na vlag en "START" L

Aangezien de vlag die we zagen wit was en dus betekende dat het een tijdcontrole was, zetten we de tijd dat we de vlag passeerden keurig in het 1e vrije vakje van de controlekaart (zie punt e. van het aanvullend reglement).  Maar ook na het goed  bekij-

ken van het bordje met "START" erop, bleek dat de AR losgesneden waren, dus gingen we keurig asfaltweg rechts.
 

4. na val en wegwijzer L
Eerst heb ik in het woordenboek het woord val opgezocht en zag dat het ook wel klem betekende. Toen we een raar ding in de grond zagen steken, hebben we hem van onder tot boven bekeken. Ik dacht dat het een mollenklem was, maar Johan zei dat hij vaak genoeg met zijn vader mollen had gevangen, maar zo'n klem nog nooit had gezien. Dus gingen we rechtdoor en maakten dus onze 1e fout, want het scheen wel een mollenklem te zijn.

 
6. na achthoek, achtkanter en molen R
Omdat Jo en ik nog nooit van een achtkanter hadden gehoord, zocht ik het  maar op in het woordenboek. Maar hoe ik ook zocht, ik kon geen achtkanter vinden. Dus vonden we de opdracht niet uitvoerbaar en reden rechtdoor naar de foute letter C. Een achtkanter scheen een molen te zijn en hoorde algemene kennis te zijn. Helaas was ik het daar niet echt mee eens, maar het zij zo.

10. na "BRANDWEER" en "HAMERSHOF" R
De tekst brandweer hadden we snel gevonden, was niks mis mee. Maar de tekst Hamershof konden we niet goedkeuren op de vlaggen en ook niet op de pilaar, omdat de letter H niet goed geschreven was. Maar door het kijken naar de vlaggen in de lucht zagen we niet de kleine tekst met Hamershof op een paaltje die de uitzetters daar stiekem geplaatst hadden, waardoor we de goede letter E misten.
 

17. na kloppende puzzel R
We wisten meteen dat dat niet kon, want een puzzel heb ik nog nooit horen kloppen. Toch zijn we netjes voor de puzzel gestopt en zagen dat de letters DLW in stukken waren. We hadden allebei het vermoeden dat er in die puzzel wat verborgen moest zitten, maar hoe we ook  keken we  konden  niets  vinden,  totdat

Johan bedacht dat een kleine letter ook mocht conform het voorbeeld aan de inschrijftafel. En ja hoor, we zagen een kleine letter V aan de onderkant  van de W, dus schreven we die netjes op en daarna gingen we rechtdoor naar de goede RC G, omdat we de puzzel inderdaad niet hoorden kloppen.
 

20. na man en kind R
We waren het meteen met elkaar eens dat je aan het bordje met de voetgangers erop niet kon zien of het een man of vrouw was en ook al zag je dat wel, dan mocht je er niet in, want het was een verkeersbord dat het een voetgangerspad was. En omdat er in het aanvullende reglement (zie punt g.) stond dat rode en zwarte auto's niet aanwezig waren, bleef van het bord inhaalverbod het bord algemeen vervoersverbod over, dus moesten we voor dat bord gedwongen naar rechts en haalden 2 keer de goede letter H op.

 
26. na "100" rechts
Deze vonden wij simpel, omdat 100 niet op 1 ondergrond stond maar los van elkaar. Dus gewoon rechtdoor naar de goede RC K.

29. vierspong L
Het is me ooit gebeurd, dat ik hier overheen las en Johan me goed op mijn sodemieter gaf (grapje), maar het zal me geen 2e keer gebeuren. Er stond vierspong en geen viersprong, dus rechtdoor naar de goede RC L.
 

33. na hem en haar L (MUG)
Het playmobielpoppetje zag ik niet voor een hem aan, dus nog steeds rechtdoor. Maar we kwamen het bordje verboden voor motoren tegen wat ook voor ons geldt tijdens het ritten, dus moesten we gedwongen naar links en haalden de goede letter M op.

34. voorrangsweg oversteken
Ook deze hadden we snel door, want elk punt moet leiden tot een richtingsverandering en dat was hier niet het geval, dus doorrijden naar de opvangletter O.

 

36. na "VJM", zes bomen en tien palen R
Eerst kwamen we het bordje tegen met de tekst "pas op, stempelcontrole!". We zijn de 6 bomen tegengekomen en zagen de stempelcontrole met een minivlaggetje in de boom, dus eerst gewoon stempelen. De palen stonden gelijk aan de bomen, dus vonden wij niet goed. Later werd het ook goed gekeurd als je wel daarna rechts was gegaan, want er waren rijders die wel bomen voor de palen hadden gezien. Dus werd het beiden goed gekeurd.

 
38. na een libel en twee libellen rechts (MUG)
Een fout die we nooit meer zullen maken. We hadden in het woordenboek gezien dat libel ook een luchtbelwaterpas betekende, dus toen wij die zagen hangen en daarna de plaatjes met twee libellen erop ook goedkeurden, gingen we rechts naar de foute letter R. De luchtbel van de waterpas zat namelijk achter glas, dus mag je niet gebruiken. DOM, DOM, DOM.
 

41. na tv/video-combi links
Ook hier maakten we een domme fout. Doordat we meteen doorhadden dat tv geen toegestane afkorting is, zijn we niet bij het plaatje gestopt met de tv erop, maar meteen doorgereden naar de RC S. Waren we wel gestopt, dan hadden we gezien dat er naast de tv

een 2 met een cirkel eromheen stond, wat betekent dat je verder moet gaan met punt 2 en dat was de opdracht: einde weg R. Ook dom van ons dus. Maar we kunnen hier ook een beetje de schuld bij de uitzetters leggen, want die stonden midden op het parkeerterrein heerlijk iets verfrissends te drinken. Aangezien ik daar ook wel zin in had met dat vreselijke warme weer, zijn we er snel naar toe gereden en heb ik van Thea ook een bekertje ice-thea gehad. Dus dit was ook een beetje hun fout (haha), want we waren daardoor afgeleid.(grapje hoor).

44. na vlaggen weg links
Dit eerste gedeelte was geen probleem, de vlaggen waren aanwezig dus naar de goede letter V en de langsrijder 2.

45. na vlaggen klinkerweg links
Het eerste gedeelte was geen probleem. We hadden het bordje verboden te keren gezien en we wisten ook dat we na de vlaggen niet links konden gaan omdat je die weg al in de vorige opdracht bereden had, dus nu niet meer in mocht dus rechtdoor naar de letter W. Maar hieronder stond een herstelopdracht HK, dat deden we niet ivm het bordje aan het begin van de weg. Helaas wisten we niet dat na elke uitrit zo'n bordje moest staan en dat je hier dus wel mocht keren. Helaas fout, dus geen goede letter X.

48. na 't Jannendorp rechts
Het ging dit keer niet om het straatnaambord maar om de weg. Vonden we simpel, dus na het geheel gingen we de weg daarna rechts naar de goede RC A.
 

51. na "K","E","C" en koe rechts
Ook deze vonden wij erg makkelijk, omdat we eerst de C toen de E en toen de K zagen, dus was hij fout en gingen rechtdoor.

52. 2e weg links
We gaan op dit  punt wel eens  de mist in,  maar deze

keer deden we het goed.

Het driehoekspunt was geen afslag maar een rechtdoorsituatie. We zagen ook het kleine bordje doodlopende weg, dus moest je gedwongen naar rechts naar de goede letter D.
 

53. tussen "50" doorrijden
Deze opdracht was niet uitvoerbaar, dus recht-door.

55. na "50" voor "50" rechts
Hier gingen we weer fout. Ik kan me wel voor mijn hoofd slaan dat we die fout   deden,   want   een

paar dagen ervoor had ik dezelfde fout gemaakt bij een andere rit. We gingen na de ene 50 en voor de andere 50 rechts, maar we moesten naar het geheel rechts en haalden dus de foute letter I op.

59. 2e weg rechts
Een kleine instinker op het laatst. Doordat in het aanvullend reglement stond dat we alleen in de gemeente Leusden mochten rijden en we een bordje met gemeente Helmond tegenkwamen, zijn we daarvoor noodgedwongen naar rechts gegaan en hebben de goede RC A opgehaald.

Met 7 fout en 210 strafpunten en voor het eerst geen tijdstrafpunten, werden we 1e en hebben de Kleijers van hun 1e positie in het klassement verstoten. Wij vonden de rit erg leuk om te rijden. We hopen dat we nog meer ritten in de toekomst van Robert en Thea Trouw mogen verwachten. Bedankt voor deze rit, jullie hebben het geweldig gegaan.

Johan en Wendy van de Hoef

 

omhoog