Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2006 - 2010
  Verslagen 2005
  Verslagen 2004
  Verslagen 2003
  Verslagen 2002
      Openingsrit
      Koninginnerit
      Vakantierit
      Nazomerrit
      Wijnrit
      Snertrit
  Verslagen 2001
  Verslagen 2000
  Verslagen 1999
  Verslagen 1998

Verslag Nazomerrit 2002
 

uitzetter:       Bertus van der Horst uit Harderwijk
controleurs:   Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
8 september 2002
 

1. Na Fred en Barney Flinstone asfaltweg L
Als je zelf Barneveld heet, weet je natuurlijk dat Fred Flinstone geen familie is.

5. Na een twee en drie R (MUG)
We zagen inderdaad de door de uitzetter geplaatste twee en drie in de goede volgorde staan.

11. Na "150 M" en kam R
De "150 M" was duidelijk en na enig zoeken ook de hanenkam gevonden op het bord van de fietsroute.


14. Na "KLETTERSTEEG", dier en schip R

De tekst en de koe snel gevonden. Toen op zoek naar een boot. Bij het zien van de foto van de kameel viel het dubbelduppie al snel.

15. Na "ACHTERVELD GEM. LEUSDEN" en dakhaas R
Deze benaming kenden we, dus snel op zoek naar een kat.

20. Voor WW L
Wij vonden Doorn een goede plaatsnaam en hebben ons niets aangetrokken van Apel-. De WW verwees naar tenminste één  Nederlandse plaatsnaam (Doorn)

dus is het volgens ons een WW. Helaas dacht de uitzetter hier anders over. Na afloop nog even hardop nagedacht over de term "afbreekstreepje". Ons inziens is het zeker niet duidelijk dat het hier om een afbreekstreepje gaat. Immers, na een dergelijk streepje begin je niet met een hoofdletter. Hoe zou de uitleg geweest zijn als er na "Apel-" tekst weggevallen zou zijn op de WW? Toen ik naar huis reed toch nog even goed gekeken. Het stond er zelfs bijgeschreven: Dit is geen afbreekstreepje. Maar intussen hebben we onze eerste 30 strafpunten te pakken.

21. Na herenslip en dameslip asfaltweg L (VADNA)

De tekstval hadden we door, dus we verwachtten een foto van een heer met slip en een dame zonder slip (wie moet ik dit uitleggen?), maar de uitzetter had dit anders opgelost. Toch kwamen we even in moeilijkheden met de DLW, maar gelukkig hadden we net op tijd door waar VADNA ook alweer voor stond.


23. Na in weiland geplaatste RC R
Eerst nog even het aanvullend reglement gelezen en toen de RC in het weiland goedgekeurd. Toen we de bocht om waren was hij nog steeds zo mooi zichtbaar, dat we hem nog maar een keer hebben opgeschreven.

24. Na koe, twee schotels, kop en 2e verkeersbord, voor schikhek R
Vol goede moed op zoek naar het schrikhek en ja hoor, alles keurig in de goede volgorde gevonden en vrolijk de verkeerde Q opgehaald. Volgende keer nog beter lezen dus.

25. Na "X", "LEUSDEN" en brug, voor plattegrond met meer dan vijftig wegen R
Aan het eerste aanhalingsteken voor de X zagen wij een wormvormig aanhangsel en op grond daarvan reden wij rechtdoor. Dat al die wegen moesten uitmonden op de bereden route wisten we natuurlijk ook wel. (ahum)
 

Nu kwamen we op de Klepelhoek. Helaas was er deze zondag geen betaald voetbal en waren de "supporters" dus vrij. De hoogste tijd om dan ergens anders te gaan lopen zieken. Eén van de collega-rijders adviseerde ons middels een briefje op een lantaarnpaal om verder te gaan met punt 45. Toch maar even met de Moespot gebeld. Bleek in orde, dus door met 45.

48. Als de  Eifeltoren hoger  is dan 300  meter gaat u
asfaltweg L

In onze lectuur  niets te vinden  over de  betreffende

toren. We wisten de hoogte niet, maar ontdekten op tijd de ontbrekende f.

51. Voor de kleur van een esculaap die een dierenarts achter de voorruit van een auto heeft R (MUG)
Voor ons geen enkel probleem (dachten we). Een dierenarts heeft niet zo'n moeilijk ding achter zijn voorruit dus rechtdoor. Helaas bleek dit dus anders te zijn en hadden we weer 30 bonuspunten te pakken. Bij het maken van dit verslag realiseerden wij ons pas dat een gedeelte onderstreept was. Onze redenering was dus duidelijk te voorbarig.

56. Na vier huisdieren en RC R
We dachten wel dat paarden tot de huisdieren worden gerekend, dus meteen rechts na de RC.

61. Asfaltweg volgen
Volgens de uitzetter is hier geen sprake van een val, maar wij dachten hier wel degelijk te maken te hebben met een instinker. Het reglement kent deze opdracht immers niet, hiervoor is de term "aanhoudend" in de plaats gekomen. Toch is deze, in onze ogen ongeldige opdracht, onderstreept. Welke loer wordt ons hier gedraaid? Al rijdende kwamen we tot de conclusie, dat het hier niet anders kon, omdat we een opvanger tegenkwamen. Kan iemand ons eens uitleggen wat er nu wel en wat er nu niet mag?

63. Voor helicopter R
Ook deze tekstval op tijd onderkent.

Conclusie, een hele leuke rit, waarbij goed lezen zeer belangrijk was. We misten één tekstval (schikhek), maar we vonden er één meer dan de uitzetter (wormvormig aanhangsel). Per saldo dik tevreden. Totaal 3 missers en de nodige strafpunten voor de tijd leverde ons een vierde plaats op. Uitzetter en organisatie bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Corrie van Schaik en Joop van Barneveld.

 

omhoog