Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2006 - 2010
  Verslagen 2005
  Verslagen 2004
  Verslagen 2003
  Verslagen 2002
      Openingsrit
      Koninginnerit
      Vakantierit
      Nazomerrit
      Wijnrit
      Snertrit
  Verslagen 2001
  Verslagen 2000
  Verslagen 1999
  Verslagen 1998

Verslag Koninginnerit 2002
 

uitzetters:     Klaas Visser en Miranda Disselhorst uit Deventer
controleurs:  Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
28 april 2002

Genietend van ons zondagmorgen-kopje-koffie terwijl de regen haast striemend op de ramen slaat, piept de telefoon: Jo Jeths aan de lijn die vraagt of de Koninginnerit van Achterveld wel doorgaat. Met mijn antwoord dat een jong en sterk uitzetterskoppel als Klaas en Miranda zich niet zullen laten afschrikken door April-doet-wat-hij-wil-omstandigheden neemt Jo schoorvoetend genoegen. Maar zijn vraag kon ik eigenlijk wel begrijpen, want Jo's voetbalclub was de vorige dag kampioen geworden en na het vanzelfsprekende feestgedruis had hij natuurlijk een sneeuwend beeld van onze wereld gekregen……… Toch, onwillekeurig kreeg een gevoel van meelij met de blubberende uitzetters de overhand wat we in de huiselijke warmte maar gauw wegspoelden met een tweede bakje troost. Daarom ook extra waardering voor de leuke, uitdagende en nagenoeg perfecte rit van Klaas en Miranda.
Bedankt en we zien uit naar jullie volgende Ambc-rit.

Hierna het relaas van onze ritervaringen:

3. na prullenbak, bushaltebord, P, spiegel, H "234", bushaltebord, boom, bushaltebord, Klettersteeg L
Voordat we op zoek gingen naar al die objecten eerst maar even gecontroleerd op juist Nederlands. En jawel hoor, het eerste Nederlands-foutje van de uitzetters maar niet van ons.

4. na vijf maal "AMBC" L

Bij de parkeerplaats was het een drukte van belang. Door een mede-ritrijder werden we attent gemaakt op het uitgebreide overleg tussen twee equipes. Uit sportiviteitsoverwegingen hebben we hier verder geen aandacht aan besteed, maar we hopen wel dat die equipes hun sportiviteit  ook nog eens overwegen.

Door deze perikelen duurde het even voordat we beseften dat er veel meer op een bordje stond dan "AMBC".

5. voor ritpijl L
Door de drukte de auto maar geparkeerd en wandelend polshoogte gaan nemen. De RC in de weg die geen weg was, stuurde ons verrassend helemaal terug naar de plek uit opdracht 4 waar we soepeltjes de RC "B" nog een keer noteerden en weer terug bij de ritpijl de RC "C" niet vergaten. Een leuke opdracht waarbij we een goed gevoel hadden over de tot nu toe gemaakte keuzes.
 

8. na spiegelbeeld van "KLAAS MIRANDA" L
In de tekst ontdekten we een bordje met AL AR,  dus deze herstelopdracht eerstmaar uitgevoerd. Terugkomend bij de 'spiegelbeeldige' tekst maakte Frieda, die de stuurknuppel hanteert, een keerrondje over het terrein van de boer waardoor we nooit meer

het bordje AL AR passeerden. Later is het tussen mij en de bestuurster nog goed gekomen maar het bleven onze eerste 30 strafpunten.
 

10. na "KM" en "6" op kop L
Dat er zo'n verschil zit tussen 'op de kop' en 'op kop' besef je pas als je er over na moet denken.(b.v. op kop liggen en op de kop krijgen) Nou ja, na wat paalkopjes hadden we het 6-kopje snel gevonden.

16. na drie maal "A" en drie maal "B" L
3 A-tjes reden we meteen langs, daarna zagen we al gauw de 2 grote opvallende rode B's op of bij het gebouw met na even doorrijden vlak aan de weg het 3e B-tje.


 

17. voor witte pijl voor lantaarnpaal voor lantaarnpaal voor witte pijl L
Is het optisch bedrog dat de lantaarnpaal niet na de pijl komt? Maar even doorgereden om het met een 90-graden-nek te bekijken en ja, alles was ok dus hup, snel naar links naar de K.

21. na weg aanhoudend weg R
22. aanhoudend weg L
23. na "KM" en "FOKKERSTRAAT" R
24. voor "OK" R
Bij de  aanhoudend opdrachten zijn we door het gedraai zo de kluts  kwijtgeraakt

dat we langs een herstelopdracht zijn gereden zonder daar ons iets van aan te trekken waardoor we pardoes bij de RC "R" belandden welke de goede letter bleek bij het uitvoeren van opdracht 24. Met een onbestemd en draaierig gevoel liepen we bij deze opdrachten, geluk bij ongeluk, maar 30 strafpunten op.


25. bij brandtrap, voor brandtrap R
Er hing een brandtrap gedeeltelijk in bij-positie en meerdere brandtrappen in voor-positie, zodat we de opdracht uitvoerden. Over de uitleg werd naderhand door een enkeling moord en brand geschreeuwd omdat gedeeltelijk bij ook bij is. Opdracht werd daarom geneutraliseerd.

27. na zonnenbloem R
Omdat we 't nooit leren met wel of geen tussen-n, maar weer het groene boekje geraadpleegd om niet de foute RC aan te doen.

29. na "KM", 1e letter, 2e letter en 3e letter van het alfabet R
Na 't goed lezen van de opdracht leverde het tellen van de letters geen probleem op, dus na de RC "C" maar snel even een rondje om 't gebouw rijden.

35. na waarschuwingsbord voor kinderen L
Uit een eerdere rit zat deze opdracht nog in het geheugen, dus toen we de kinderen hadden gevonden was ons probleem opgelost.

38. na naam van munteenheid van Spanje R
We hebben ons te pletter gezocht naar een Euro-bordje; niet gevonden dus door naar de opvanger.
 

39. bij linkstaande WW R
Ongeveer 10 minuten wandelend gezocht naar een link verdekt WW-tje. Achter containers, onder struiken, aan bomen. Niets gevonden en tot op heden weten we nog niet waar……… Voor al dat zoeken werden we 'beloond' met 30 strafpunten.


44. Vrw L
Tot de opvanger "Y" geen weggetje gevonden met die rare naam.

47. voor twee schrikkeljaartallen R
We zijn er maar vanuit gegaan dat er in het jaar 48 al schrikkeljaren bestonden, dus de foute "A" hebben we gelaten voor wat het was.

48. na letter en RC R
We hadden geen moeite om in de situatieschets de letter p te ontdekken en zijn direct na de RC "B" rechts gegaan. Bleek gelukkig ook de bedoeling van de uitzetters.

51. na het verschil tussen "KLAAS" en "AAS" R
Reglementair staat de term "KLAAS" voor de tekst Klaas (waarbij elke letter een hoofd- of kleine letter mag zijn). Analoog hieraan de term "AAS". Dus we zochten het verschil in tekst tussen Klaas en aas, t.w.: Kl of kL of kl.
Na de herstelopdracht KL vonden we de tekst kl dus was volgens ons de opdracht prima uitvoerbaar. Aan de neutralisatie van deze opdracht hebben we daarom maar wat tekst, t.w.: "?????????????", toegevoegd.

54. na "KM" en luciferdoosje asfaltweg L
Volgens de officiŽle Woordenlijst Nederlandse taal (het zgn. Groene boekje) is zowel lucifer- als lucifersdoosje juist Nederlands. Omdat we 'toevallig' wisten dat het Prisma-woordenboek uitgangspunt is bij de Ambc-Achterveld, moesten we dat boek volgen en doorrijden naar de opvanger.Wellicht is het een idee om qua spelling alleen de officiŽle (het groene boekje) te hanteren, zodat we als ritrijder niet afhankelijk zijn van de spellingsinterpretatie van al die verschillende woordenboekenmakers.
 

55.  na  "MIRANDA",  "KLAAS",  tien  grassprietjes  en
plaatsnaam R (MUG)

We dachten op zoek te moeten naar een foto van Klaas en Miranda in een grasland o.i.d., maar we vonden de grassprietjes achter een boom op een plankje geplakt. Om onze vondst niet al te opzichtig te maken, heb ik gewacht tot de weg autovrij was, toen op de knietjes in het gras met de neus in de grassprieten om te tellen of er  wel echt tien sprietjes

op het plankje waren getimmerd. Ja, je moet er wat voor over hebben om geen 30 strafpunten op te lopen.

59. na RC, voor TEKST R
Na wat zoeken vonden we de RC "J" in een sloot. Hoewel door het water heen de herstelopdracht nog enigszins te lezen was, was deze lastig op te volgen, zodat we maar aangenomen hebben dat de grote RC-verdelger was langs geweest. Opdracht werd neutraal.

60. voor WW Klein Moorst R
Toen we de WW van dichtbij bekeken bleken de uitzetters hun knip- en plakdrang weer niet hebben kunnen onderdrukken. Met slechts drie dagen knip- en plakervaring van de kleuterschool toch knap om ze door te hebben, dus door naar de opvanger.

 

Met in totaal drie fouten bedanken we de uitzetters nogmaals voor deze leuke rit en hopend op vervolg, groeten wij

Henny en Frieda Slotboom.

 

 

omhoog