Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2006 - 2010
  Verslagen 2005
  Verslagen 2004
  Verslagen 2003
  Verslagen 2002
  Verslagen 2001
  Verslagen 2000
  Verslagen 1999
  Verslagen 1998
      Jubileumrit
      Snertrit

Verslag Snertrit 1998
 

uitzetters:     Guido Savelberg en Jessica Buurman uit Voorthuizen
controleur:    equipe Luys uit Leusden
8 november 1998

De snertrit was evenals vorig jaar weer uitgezet door Guido Savelberg en Jessica Buurman. Daar de rit van vorig jaar ons nog in het geheugen lag als een uitstekende rit met doordachte vallen en rijkelijk voorzien van punten waarbij het beter was om iets langer over na te denken, waren we op onze hoede bij de start.

Bij opdracht 3 begon de eerste instinker die ons dan ook al gelijk 30 strafpunten opleverde. De rekensom met Romeinse getallen leverde geen probleem op. We dachten dat we alles goed deden en zagen ook de herstelopdracht aan de linkerkant van de weg wel staan, maar dat in ons reglement niet is afgevangen dat herstelopdrachten rechts moesten staan, hebben wij geen ogenblik over nagedacht.

Bij de punten 6 en 7 begonnen beide straatnamen niet met een hoofdletter, dus doorrijden naar de herstelopdracht. Punt 9 was een combinatie van valstrikken, de tekst in de routebeschrijving, na AMBC-pijl is uiteraard fout vanwege de niet toegestane afkorting. De pijl was echter ook fout, omdat hier niet de reglementaire tekst AMBC maar A.M.B.C. op stond.

De vitrage bij punt 10 was achter glas en dit was gezien het weer maar goed ook. Bij punt 14 was de schrik van menig ritrijder, namelijk tussen vlaggen doorrijden, uitgezet. De truc hierbij was te vinden in reclamevlaggen bij een gebouw die men uiteraard ook als vlag moest beoordelen.

Dat Jessica bij de bank werkt, kwam tot uiting in punt 17 dat handelde over de invoering van de ecu. Wij werden geacht te weten dat de ecu inmiddels is vervangen door de euro, zo zie je maar weer, je wordt niet echt dommer van dat ritrijden.

Bij punt 19 kwam plotseling een herstelopdracht verder met punt 32 die, geheel volgens de bedoeling van de uitzetters, menig ritrijder in verwarring bracht. Bij punt 27 moesten we zoeken naar een snelle auto, de auto op het bordje die wij tegenkwamen stond echter stil, dus wisten wij ook niet of deze wel werkelijk zo snel was als hij er uit zag.

Punt 36 was een hele mooie; de opdracht luidde: na stoplicht L. We kwamen een foto tegen van een rood stoplicht. Omdat afbeelding gelijk is aan werkelijkheid mogen wij als ritrijders niet door het rode licht rijden, wachten tot deze op groen zou springen leek ons ook geen goed idee, dus maar voor het stoplicht linksaf naar de goede opvanger.

Opdracht 38 was niet uitvoerbaar, omdat de tekst 1929 niet hoeft aan te geven dat het gebouw ouder is dan 60 jaar. Bovendien waren we het gebouw niet geheel gepasseerd bij de zijweg links met de foute routecontrole W. Bij punt 40 zochten we naar een weg met de naam Viersprong, en dit was niet de aanwezige weg met de naam Vierspong.

Bij punt 42 moesten we viersprong L. De viersprong was echter geen viersprong, omdat de weg waar we uitkwamen was afgesloten met meerder DLW's. Ons reglement omschrijft dat men komende uit ťťn der wegen van een viersprong de andere drie wegen moet kunnen inrijden.

Nadat de uitzetter nog even onze kennis over de premier van Duitsland testte, en ons liet zoeken naar een goede tekst "ONS GEBOUW" tussen vele foute teksten, waren we weer teruggekomen bij "De Berken". U moet echter nooit te gauw denken bij het eindpunt te zijn, want de uitzetters lieten ons hier gewoon weer doorgaan met punt 2.

De laatste truc zat verscholen in het aanvullend reglement, waarin werd gesteld dat we geen gebruik mochten maken hetzelfde oriŽnteringspunt in dezelfde routeopdracht. Omdat we het oriŽnteringspunt weg al hadden gebruikt, mochten we deze niet weer gebruiken en werden opgevangen door de laatste routecontrole E.

Terug in "De Berken" lieten we ons de snert goed smaken, en hebben we nog heel wat nagebabbeld over de rit. De rit was niet gemakkelijk, maar daar waren we tenslotte ook niet voor gekomen. Guido, Jessica en natuurlijk niet te vergeten de controleur Fons Luys hartelijk bedankt voor al het moois wat jullie ons weer hebben voorgeschoteld.

 

omhoog